Συνάντηση Σακελλαροπούλου με εκπροσώπους της Mytilineos Energy & Metals στη Χιλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Σακελλαροπούλου με εκπροσώπους της Mytilineos Energy & Metals στη Χιλή
H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Χιλή, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Mytilineos Energy & Metals, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη χώρα, όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η εισηγμένη.

H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Χιλή, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Mytilineos Energy & Metals, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη χώρα, όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η εισηγμένη.

Η Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του κλάδου ενέργειας της Mytilineos στη Χιλή, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκών) ισχύος 588 MW, συνολικού ύψους επένδυσης που υπερβαίνει τα 500 εκ. € και συμβάλλουν ουσιαστικά στην πορεία της χώρας προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ενδεικτικά, το πάρκο Willka στην Arica αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη επένδυση ξένου κεφαλαίου στην περιοχή, ύψους άνω των 110 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, και παράγει ενέργεια ισχύος 109,2 MWp, ικανή να ηλεκτροδοτήσει περισσότερα από 105.000 σπίτια κάθε χρόνο.

Συνολικά τα έργα θα προμηθεύσουν την Enel Chile με 1,1 TWh ενέργειας ετησίως για 10 χρόνια. Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS ενισχύει τη αποδοτικότητα του δικτύου και προωθεί πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης ενέργειας μέσω επενδύσεων σε Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Μπαταριών (BESS).

Πέραν αυτών, η Mytilineos έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία στη Χιλή στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ως εργολάβος έργων για τρίτους, με χαρτοφυλάκιο ισχύος 600MW.

Σημαντική είναι και η κοινωνική δράση της Mytilineos, η οποία εντοπίζει ανάγκες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και τις υποστηρίζει εμπράκτως. Η Πρόεδρος ενημερώθηκε και για το κοινωνικό αποτύπωμα της Mytilineos στη χώρα που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες ενίσχυσης τοπικών κοινοτήτων, αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, συντήρηση αρχαιολογικών μνημείων και δημιουργία υποδομών για παιδιά. Στην περιοχή της Arica, για παράδειγμα, η εταιρεία δώρισε πάνω από 4.000 φωτοβολταϊκές μονάδες στην κοινότητα των ιθαγενών Wali Qhantati, ενώ επενδύει και στην εκπαίδευση των τοπικών κοινοτήτων, ειδικά των γυναικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναλυτές για Mytilineos: Πώς έφτασε να διεκδικεί μια θέση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Mytilineos: Win-Win το dual listing για την εταιρεία και την ελληνική οικονομία

Mytilineos: Ενισχυμένα 10% τα καθαρά κέρδη - Παραμένει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης - Εξετάζει dual listing στο Λονδίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider