Τσαβούσογλου: Τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν κανονικά σήμερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: Τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν κανονικά σήμερα

Η παράδοση των πρώτων αμερικανικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21/6 όπως και είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, η τελετή θα γίνει σήμερα στις ΗΠΑ, ενώ η παράδοση θα έχει ολοκληρωθεί το 2020. Να υπενθυμίσουμε πως τα παραπάνω είχε προαναγγείλει την Τετάρτη και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, λέγοντας ότι η απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου δεν τους επηρεάζει.

Ειδικότερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο TGRT τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το χρονοδιάγραμμα. Γιατί βγήκε μία τέτοια απόφαση από τη γερουσία; Είναι ξεκάθαρο. Αυτή η απόφαση βγήκε για να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία».

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αγοράσουν 2.457 αεροσκάφη F-35 τα οποία προορίζονται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της επανδρωμένης τακτικής δύναμης αέρος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, του Πολεμικού Ναυτικού και του Σώματος Πεζοναυτών κατά τις επόμενες δεκαετίες. Οι παραδόσεις των F-35 για το στρατό των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το 2037 με την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής μέχρι το 2070.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider