Συμφώνησαν για την αποπυρηνικοποίηση Κιμ και Σι Τζινπίνγκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφώνησαν για την αποπυρηνικοποίηση Κιμ και Σι Τζινπίνγκ

Κιμ Γιονγκ Ουν και Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν για την πολιτική που θα ακολουθήσουν προκειμένου να υπάρξει αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι Κιμ Γιονγκ Ουν και Σι Τζινπίνγκ αποτίμησαν την σύνοδο κορυφής του πρώτου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη και αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής επίλυσης του θέματος της αποπυρηνικοποίησης, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.

Νότια Κορέα: Οι κυρώσεις δεν θα αρθούν παρά μόνο «αφού επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίηση»

Οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Βόρειας Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου η Πιονγιάνγκ να μπορεί να διαβεβαιώσει ότι «έχει επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησή» της, επέμεινε σήμερα η Νοτιοκορεάτισσα υπουργός Εξωτερικών, Κανγκ Γκιάουνγκ-χα.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Σεούλ τόνισε ότι η Νότια Κορέα περιμένει να δει τη Βόρεια Κορέα να «εκπληρώνει τη δέσμευσή της για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλειά της και άλλα μέτρα οικοδόμησης της ειρήνης.

«Στο μεταξύ, οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου να λάβουμε εξασφαλίσεις ότι η πλήρης αποπυρηνικοποίηση έχει επιτευχθεί», πρόσθεσε η Κανγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider