H «χρυσή» πορεία του Facebook σε φωτογραφίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H «χρυσή» πορεία του Facebook σε φωτογραφίες

Με ... χρυσάφι είναι στρωμένη η ζωή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος γιόρτασε τα 34 του χρόνια τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

Ο ιδρυτής του Facebook έχει κερδίσει 6 εκατ. δολάρια για κάθε ένα χρόνο της ύπαρξής του και συνεχίζει... ακάθεκτος παρά το σκάνδαλα με τα προσωπικά δεδομένα!

Οι αριθμοί τα λένε όλα: Το Facebook έχει αξία 536 δισεκατομμύρια δολάρια και περίπου 2,2 δισεκατομμύρια χρήστες.

Το businessinsider.com κατέγραψε την πορεία του Facebook από το Φεβρουάριο του 2004 ως σήμερα σε φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν και πώς εξελίχθηκε ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

1)To Facebook «γεννήθηκε» σε μια φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ όπου φοιτούσε ο ιδρυτής του

2) Ο «πρόγονος» του Facebook λεγόταν Facemash και δημιουργήθηκε από τον Ζούκερμπεργκ, ο οποίος «κατέβασε» από τα επίσημα αρχεία του Χάρβαρντ τις φωτογραφίες των συμφοιτητών του και έφτιαξε ένα site που ήταν κάτι σαν... Facebook.

3) Στις 4 Φεβρουαρίου 2004 έγινε η «πρεμιέρα» του Facebook

4) Ως το Μάρτιο του 2004, σε ένα μήνα από τη λειτουργία του, το Facebook είχε αποκτήσει χρήστες στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

5) Για πολλούς μήνες ο Ζούκερμπεργκ «έτρεχε» την επιχείρησή του από το δωμάτιό του στο Χάρβαρντ.

6) Τον Ιούνιο του 2004 η νεοσύστατη επιχείρηση «πιάνει» γραφεία στο κέντρο του Palo Alto στην Καλιφόρνια.

7) Το πρώτο διάστημα το ντύσιμο του Μαρκ Ζούκερμπερκ στο γραφείο ήταν εντελώς... χαλαρή: Σαγιονάρες, σορτσάκι και μπύρα στο χέρι.

8) Όταν ο Μαρκ συνάντησε τη Σέριλ Σάντμπεργκ, έγινε ακόμα ένα μεγάλο βήμα καθώς η πρόσληψή της στο Facebook, λίγο αργότερα, «εκτόξευσε» την εταιρεία.

9)Το Facebook σταδιακά άρχισε να «επιδρά» στην κοινωνία και θεωρήθηκε καθοριστικός ο ρόλος του στη λεγόμενη «αραβική άνοιξη» που άρχισε από την Αίγυπτο το 2011.

10) Ο χαμογελαστός Μαρκ Ζούκερμπεργκ το 2012 βρήκε το χρόνο να... παντρευτεί την επί χρόνια φίλη του Πρισίλα Τσαν και ανακοίνωσε το γάμο τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλάζοντας το «στάτους» του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider