Το Brexit «απειλεί» και τα βρετανικά Πανεπιστήμια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Brexit «απειλεί» και τα βρετανικά Πανεπιστήμια

Η απουσία σαφούς σχεδίου για το Brexit θα δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα και στα πανεπιστήμια της χώρας, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Warwick, Στιούαρτ Κροφτ.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, τόνισε ότι η πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί τρομερή αβεβαιότητα, την στιγμή που τα πανεπιστήμια πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι θα συμβεί με τα δικαιώματα παραμονής των υπηκόων της ΕΕ στη χώρα, έως το τέλος του έτους. Σε διαφορετική περίπτωση πολλά μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων θα αποφασίσουν να φύγουν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Πανεπιστήμιο του Warwick απασχολεί σήμερα περίπου 800 υπαλλήλους από την υπόλοιπη ΕΕ, από ένα σύνολο 6.500 υπαλλήλων, ενώ ο Κροφτ δήλωσε ότι δεν είναι μόνο οι καθηγητές και οι ανώτεροι ερευνητές των οποίων η αναχώρηση θα έβλαπτε το πανεπιστήμιο.

«Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ - θέλουμε όλοι τους να μείνουν. Έχουμε φημισμένους καθηγητές και έχουμε και τους ανθρώπους που εργάζονται στις υπηρεσίες catering και είναι όλοι το ίδιο σημαντικοί. Η ιδέα ότι οργανισμοί -όπως το πανεπιστήμιό μας- μπορούν να διαλυθούν με αυτόν τον τρόπο, μοιάζει παράξενη και εξωπραγματική», λέει ο Κροφτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider