Θύμα λογοκρισίας το Despacito στη Μαλαισία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θύμα λογοκρισίας το Despacito στη Μαλαισία

Η Μαλαισία απαγόρευσε το διασημότερο τραγούδι του φετινού καλοκαιριού «Despacito» όταν κάποιοι κριτικοί χαρακτήρισαν σαν «μη ισλαμικό» το περιεχόμενό τους, δήλωσε την Πέμπτη ανώτερος υπουργός.

Το απόλυτο φετινό χιτ λοιπόν δεν θα εκπέμπεται πια στους κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, αφού η κυβέρνηση έλαβε πολλές καταγγελίες για τους «άσεμνους» στίχους του.

Ένας πολιτικός έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το τραγούδι, που περιλαμβάνει τους στίχους «θέλω να σε γδύσω αργά με φιλιά», ως «πορνό».

Ο υπουργός επικοινωνιών και πολυμέσων Salleh Said Keruak δήλωσε ότι οι στίχοι «δεν είναι κατάλληλοι για ακρόαση» και πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της κυβέρνησης! «Ενθαρρύνουμε τους ιδιωτικούς σταθμούς της Μαλαισίας να ασκούν αυτολογοκρισία», προσέθεσε.

Το τραγούδι του Πορτορικανού τραγουδιστή Luis Fonsi ανακηρύχθηκε ως το τραγούδι με τις περισσότερες μεταδόσεις όλων των εποχών παγκοσμίως και είναι εξίσου δημοφιλές στη Μαλαισία.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει αυστηρούς νόμους λογοκρισίας και έχει απαγορεύσει στο παρελθόν τραγούδια και ταινίες που θεωρήθηκαν πολύ σέξι ή έθιγαν ευαίσθητα ζητήματα.

Νωρίτερα, το ισλαμικό κόμμα της αντιπολίτευσης, Parti Amanah Negara, προέτρεψε την κυβέρνηση να απαγορεύσει το ισπανικό τραγούδι λόγω των σέξι στίχων του.

Η Atriza Umar, πρόεδρος της γυναικείας πτέρυγας, περιέγραψε τη μουσική του Despacito ως «πορνό» και ακατάλληλη για μικρά παιδιά, προειδοποιώντας ότι το τραγούδι θα μπορούσε να καταστρέψει τον ηθικό ιστό της κοινωνίας! «Λυπάμαι που αυτά τα προβληματικά τραγούδια δεν λογοκρίνονται από τα υπουργεία. Καλώ τις αρχές να απαγορεύσουν αυτό το τραγούδι και άλλα τραγούδια που περιέχουν σέξι και βίαιους στίχους που δεν είναι κατάλληλοι με τις προσταγές με το Ισλάμ και τον ανατολικό μας πολιτισμό».

Ωστόσο ο υπουργός Salleh παραδέχθηκε ότι στη σύγχρονη εποχή, ο κόσμος είναι σε θέσει να «κατεβάσει» και να ακούσει το τραγούδι σε άλλες πλατφόρμες στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider