Επίθεση στα Ηλύσια Πεδία: Ο δράστης επρόκειτο να μεταβεί στη Συρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση στα Ηλύσια Πεδία: Ο δράστης επρόκειτο να μεταβεί στη Συρία

Ο δράστης της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε τη Δευτέρα στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, είχε δηλώσει ότι ήθελε να μεταβεί στη Συρία σε μια «επιστολή-διαθήκη» με την οποία απευθυνόταν στους οικείους του, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας, Φρανσουά Μολέν.

Στην «επιστολή-διαθήκη» που εστάλη «σε οικείους του ταχυδρομικώς την 19η Ιουνίου» ο Αντάμ Τζαζιρί δήλωσε ότι «ήθελε να μεταβεί στη Συρία, καταγγέλλοντας ότι τον εμπόδισαν "αποστάτες κατά του Ισλαμικού Κράτους"», επισήμανε ο Φρανσουά Μολέν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το οπλοστάσιο που βρέθηκε στην οικία του 31χρονου Γάλλου μαρτυρά «το μέγεθος της τρομοκρατικής ενέργειας που είχε προετοιμάσει, η οποία – εάν πραγματοποιείτο με επιτυχία – θα επέφερε τρομακτικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο Μολέν.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει προς το παρόν το είδος του πορτοκαλί καπνού που έβγαινε από το όχημά του μετά την επίθεση.

O 31χρονος «όπως όλα δείχνουν σκόπευε να μετατρέψει το όχημά του σε εκρηκτικό μηχανισμό» σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Εντός του οχήματος, οι αστυνομικοί βρήκαν όπλα, πολλές σφαίρες, «δύο μπουκάλες υγραερίου χωρητικότητας 13 κιλών έκαστη, που ήταν γεμάτες και είχαν την σφραγίδα ασφαλείας τους» όπως μια «απανθρακωμένη τσάντα που περιείχε πολλά βλήματα τα οποία έμοιαζαν με κεφαλές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider