Μετά τη Βρετανία, κάλπες και στην Αυστρία «βλέπει» ο Farage

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τη Βρετανία, κάλπες και στην Αυστρία «βλέπει» ο Farage

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για έξοδο της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από ενδεχόμενη νίκη του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υπαρχηγού του, Norbert Hofer, στον αυριανό επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών, προβλέπει ο εμπνευστής του Brexit και πρώην αρχηγός του κόμματος UKIP, Nigel Farage.

«Ο Hofer θα ζητήσει να διενεργηθεί δημοψήφισμα στην Αυστρία ως προς τη συμμετοχή της στην ΕΕ», τόνισε ο Farage στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, και όπως μεταδίδει απόψε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εμφανίστηκε πεπεισμένος για την εκλογική νίκη του υποψήφιου της αυστριακής Ακροδεξιάς, δηλώνοντας πως στοιχηματίζει όλα του τα χρήματα ότι ο Hofer θα κερδίσει αυτές τις εκλογές.

Υπονοώντας το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και τη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Farage επισήμανε πως η Αυστρία θα είναι αύριο, μετά από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, η επόμενη δυτική χώρα της οποίας οι πολίτες ξεσηκώνονται εναντίον της κυβέρνησης.

«Βλέπω το 2016 ως έτος μίας πολιτικής επανάστασης. Δύο επαναστάσεις, μία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τη δημοκρατία του κράτους- έθνους, την επανάκτηση του ελέγχου στη ζωή μας και τη μελλοντική μας κατεύθυνση», ανέφερε ο Farage, σύμφωνα με το ΑΡΑ.

Στη Βιέννη, ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Hofer, σε αποψινή ανακοίνωσή του, παίρνοντας αποστάσεις από τον Farage, αναφέρει πως «υποστηρίζουμε την περαιτέρω εξέλιξη της ΕΕ σε ένα θετικό μέλλον συμπεριλαμβανομένης της περισσότερης προσέγγισης στον πολίτη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider