Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)

Μια νέα όαση λουλουδιών και φυτών δημιουργήθηκε στην καρδιά του μεγαλύτερου φυσικού κήπου του κόσμου, στο Ντουμπάι. Η Emirates συνεργάστηκε με το Dubai Miracle Garden με σκοπό να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη δημιουργική σύνθεση λουλουδιών (floral installation) του κόσμου- ένα αεροσκάφος τύπου Α380 της Emirates σε πραγματικό μέγεθος, καλυμμένο με περισσότερα από 500.000 φρέσκα λουλούδια και φυτά. Όταν βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, η δομή του αεροσκάφους θα έχει πρωτόγνωρη βλάστηση συνολικά 5.000.000 λουλουδιών και θα ζυγίζει πάνω από 100 τόνους (το πραγματικό βάρος ενός A380 αντιστοιχεί σε 575 τόνους κατά την απογείωση).

Περισσότερα από 200 άτομα εργάστηκαν επιμελώς για 10 ώρες την ημέρα για 180 ημέρες, για την κατασκευή, επικάλυψη και τοποθέτηση της υφής φυλλώματος επάνω σε δομή χάλυβα 30 τόνων, η οποία σχηματίζει το πλαίσιο του A380 της Emirates. Η ρεαλιστικού μεγέθους σύνθεση ξεπερνά τα 72,93 μέτρα σε μήκος, η άτρακτος του αεροσκάφους βρίσκεται 10.82 μέτρα από το έδαφος και η ουρά του στα 24.21 μέτρα από το έδαφος. Η δομή του αεροσκάφους περιλαμβάνει ακόμη και κινούμενες μηχανές κινητήρα και άλλα βασικά χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν πλήρως τον πραγματικό σχεδιασμό του αεροσκάφους. Η συγκεκριμένη δημιουργική σύνθεση λουλουδιών αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση που κατασκευάστηκε ποτέ στο Dubai Miracle Garden και βρίσκεται σε ένα χώρο 7460 τετραγωνικών μέτρων, καταλαμβάνοντας περίπου το 10% της έκτασης του κήπου.

«Το A380 της Emirates αποτελεί πρότυπο αεροσκάφος, εξαιρετικά δημοφιλές στους επιβάτες σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε ότι μέσα από τη συλλογική προσπάθεια με το Dubai Miracle Garden θα ενημερώσουμε, θα εμπνεύσουμε και θα ενθουσιάσουμε τους επισκέπτες με το τεράστιο σε κλίμακα και εξαιρετικής αισθητικής floral installation του A380, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το διώροφο αεροσκάφος. Για την κατασκευή του ανθισμένου A380 της Emirates, χρησιμοποιήθηκαν προοδευτικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και μέθοδοι, οι οποίες εναρμονίζονται πλήρως με την οικολογική αποδοτικότητα του αεροσκάφους» δήλωσε σχετικά o κ. Μπούτρος Μπούτρος, Divisional Senior Vice President, Corporate Communications, Marketing & Brand.

Από πλευράς του ο Abdel Naser Rahhal, Co-Founder και Creator του Dubai Miracle Garden ανέφερε πως : «Η φιλοξενία ενός Emirates A380 είναι τεράστιο επίτευγμα για το Dubai Miracle Garden και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο floral installation αεροσκάφους που κατασκευάστηκε ποτέ στον κόσμο. Αυτό το έργο τέχνης είναι αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών brainstorming, σχεδιασμού και στρατηγικής με στόχο τη ρεαλιστική υλοποίηση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας. Στο Dubai Miracle Garden, παρουσιάζουμε αντικείμενα της καθημερινότητας και τους δίνουμε ζωή μέσα από τα λουλούδια και τα φυτά, δημιουργώντας έτσι μια πιο άμεση σχέση με τους επισκέπτες μας. Ελπίζουμε πως οι επισκέπτες μας θα έχουν την απόλυτη αίσθηση των διαστάσεων του αεροσκάφους Α380 της Emirates αλλά και της κλίμακας της συγκεκριμένης κατασκευής.»

Η δημιουργική σύνθεση λουλουδιών του Α380 της Emirates

Για να διαμορφωθεί το εμβληματικό λογότυπο της Emirates χρειάστηκαν περισσότερα από 9.000 λουλούδια και φυτά ενώ 100.000 άνθη σχημάτισαν τα τεράστια φτερά του Α380, τα οποία ξεπερνούν τα 80,27 μέτρα σε έκταση. Η δομή του A380 της Emirates κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ τα λουλούδια και τα φυτά αρδεύονται μέσω ενός συστήματος απόσταξης νερού, ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη κατασκευή, που θα κρατήσει την εγκατάσταση του A380 καλά ενυδατωμένη και πλούσια για όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Τα λουλούδια και τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν για το «ζωντανό» A380 της Emirates, καλλιεργήθηκαν και συλλέχτηκαν κατά τη διάρκεια τεσσάρων μηνών στα φυτώρια του Dubai Miracle Garden στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η σύνθεση του A380 αποτελείται από επτά ποικιλίες λουλουδιών, συμπεριλαμβανομένης της Petunia, Coleus (Plectranthus scutellarioides), Marigold (Tagetes), Snapdragon (Antirrhinum), Viola, Geranium (Pelargonium) και Gaillardia (Gaillardia aristata).

Η χρήση των φυτικών πόρων με βιώσιμο τρόπο από το Dubai Miracle Garden και η προσέγγιση μέσω βιώσιμων πρακτικών κηπουρικής και διαμόρφωσης του χώρου συνεπάγονται την καλλιέργεια και μεταφορά των λουλουδιών και των φυτών με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα. Πρακτικές καλλιέργειας σε κατακόρυφους πασσάλους με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με υβριδικούς σπόρους υψηλής ποιότητας οι οποίοι ράβονται σε δίσκους και στη συνέχεια μεταφέρονται σε χώμα ειδικής ποικιλίας, επιτρέποντας τον απαραίτητο αερισμό και την κατακράτηση νερού. Μετά το τέλος της εποχιακής λειτουργίας του Dubai Miracle Garden, το χώμα θα χρησιμοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα.

Το floral installation του A380 της Emirates θα είναι διαθέσιμο για το κοινό από τις 27 Νοεμβρίου και οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας που αποτελείται από δύο επίπεδα στο κέντρο του Dubai Miracle Garden.

Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)
Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)
Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)
Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)
Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)
Η μεγαλύτερη σύνθεση λουλουδιών του κόσμου από την Emirates (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider