Gates: Οι φτωχοί να πουλήσουν το PC και να πάρουν… κότες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gates: Οι φτωχοί να πουλήσουν το PC και να πάρουν… κότες

Οι φτωχοί ωφελούνται περισσότερο αν έχουν κότες, από το να έχουν υπολογιστή, δήλωσε την Πέμπτη ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη Bill Gates.

«Μου φαίνεται ότι είναι προφανές πως όποιος ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα ήταν καλύτερα αν είχε κότες», έγραψε ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο blog του GatesNotes.com

Ο Gates, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, εξήγησε ότι το ίδρυμα Bill & Melinda Gates συνεργάζεται με τη μη κυβερνητική οργάνωση Heifer International για να μοιράσει 100.000 κότες σε οικογένειες της υποσαχάριας Αφρικής που ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.

Στόχος, σύμφωνα με τον κορυφαίο επιχειρηματία, είναι το 30% των οικογενειών που ζουν σε αγροτικές περιοχές να εκτρέφουν εμβολιασμένες κότες, από 5% που είναι σήμερα. Η επένδυση αυτή είναι αποτελεσματική γιατί, όπως υποστηρίζει, η εκτροφή κοτόπουλων δεν στοιχίζει πολύ. Επιπροσθέτως, οι κότες αναπαράγονται γρήγορα και τα αυγά και το κρέας τους συνιστούν σημαντικά διατροφικά προϊόντα.

Η εκτροφή κοτόπουλων είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί επίσης ο ρόλος των γυναικών, σημείωσε. «Επειδή πρόκειται για μικρά πτηνά που ζουν κοντά στα σπίτια, σε πολλούς πολιτισμούς συνδέονται άμεσα με τις γυναικείες εργασίες, σε αντίθεση με τα κοπάδια βοοειδών ή κατσικιών. Ο γυναίκες που πουλάνε κοτόπουλα τείνουν να επενδύουν τα κέρδη τους στις οικογένειές τους», υπογράμμισε επίσης ο Gates.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider