Όμιλος Λάμψα: Επενδύσεις 25 εκατ. πέριξ του Συντάγματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος Λάμψα: Επενδύσεις 25 εκατ. πέριξ του Συντάγματος

Στην καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Σύνταγμα υλοποιεί το επενδυτικό του πρόγραμμα ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ο όμιλος Λάμψα. Ο ξενοδοχειακός όμιλος που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του το κτήριο τοπόσημο για την Αθήνα τη Μεγάλη Βρετανία πρόσφατα εξαγόρασε το ξενοδοχείο King George από την Eurobank έναντι 43 εκατομμυρίων κι εκμίσθωσε το 9όροφο πρώην King's Palace 13.244 τμ. στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου από το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ, για 30 έτη με ετήσιο μίσθωμα 1,2 εκατ. ευρώ και μάλιστα προσαυξημένο κατά 25%εφόσον ο τζίρος υπερβεί τα 9 εκατ. Ευρώ.

Η επένδυση για τη δημιουργία του νέου King’s Palace, που αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα εξάμηνο, εκτιμάται πως θα απορροφήσει περί τα 20 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα καταταγεί στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων αλλά, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα είναι επιπέδου πέντε αστέρων, θα περιλαμβάνει 175-195 δωμάτια και σουίτες, ενώ αναμένεται να ενταχθεί σε μια από τις μεγάλες διεθνείς αλυσίδες.

Με το νέο ξενοδοχείο ο Όμιλος αναμένεται να προχωρήσει και σε παρεμβάσεις και στα άλλα δύο, το King George και τη Μεγάλη Βρετανία, που αναμένεται να φτάσουν τα 4-5 εκ. ευρώ. Στόχος είναι να υπάρξουν, γενικότερες αναβαθμίσεις, προσαρμογές στα δωμάτια και αύξηση του αριθμού των σουιτών όπου παρατηρείται ζήτηση. Ειδικά στο Kings George προβλέπεται η προσθήκη 10 δωματίων. Επίσης πέρα από τις εργασίες αυτές ο Όμιλος Λάμψα στηρίζει διαρκώς τα έργα συντήρησης κι ανάδειξης της Πλατείας Συντάγματος σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για μια επένδυση που έφθασε τα 2 εκατ. ευρώ κι περιελάμβανε την αλλαγή του φωτισμού της (κόστους 250.000 Ευρώ) που ανέλαβε η βρετανική εταιρεία Lighting Design αλλά και τον στολισμό και φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου στην Πλατεία Συντάγματος που κόστισε 70.000 Ευρώ.

Συνολικά ο όμιλος Λάμψα πρόκειται να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 43 εκατ. ευρώ αφορούν την εξαγορά του ξενοδοχείου King George από την Eurobank.


Η επαναλειτουργία του King’s Palace μάλιστα αλλάζει τα δεδομένα στην κεντρική πλατεία των Αθηνών αφού μετά από χρόνια προστίθεται μια μονάδα πολυτελείας στην πάνω πλευρά της πλατείας διαμορφώνοντας έναν ισχυρότατο πυρήνα για τον Όμιλο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Δεκέμβριο ο καλύτερος της 15ετίας

Την ίδια στιγμή η πορεία του Ομίλου είναι ανοδική συμβαδίζοντας με την πορεία του τουρισμού στην πρωτεύουσα. Όπως αναφέρουν τα στελέχη του ομίλου μόνο ο Δεκέμβριος καταγράφεται ως ο καλύτερος της τελευταίας 15ετίας με καταγεγραμμένη μέχρι στιγμής πληρότητα άνω του 60% για τις δύο πολυτελείς μονάδες.

«Το μουσείο της Ακρόπολης μας έχει χαρίσει ημέρα επιπλέον διανυκτέρευσης και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος άλλη μια», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της αθηναϊκής ξενοδοχειακής αγοράς που εκτιμούν πως όταν προχωρήσουν και τα έργα στο παραλιακό μέτωπο όπως το Ελληνικό η αγορά θα μεγαλώσει περεταίρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος εργασιών του ομίλου Λάμψα από τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται σημείωσε αύξηση της τάξης του 20% το 2017. Λόγω όμως των φόρων η κερδοφορία αναμένεται να είναι χαμηλότερη. Περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου κατά 10% αναμένεται το 2018.

Την ίδια ώρα ο Όμιλος προσφέρει απασχόληση σε 800 εργαζόμενους. Σημειώνεται πως την περίοδο 2012-2014 κατά την οποία η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας συρρικνώθηκε στα κατώτερα επίπεδά της, ο όμιλος διατήρησε το σύνολο των θέσεων απασχόλησης ενώ είχε μηδενικές οφειλές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider