Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές

Ελληνικό «ελιξίριο» το οποίο δρα κατά του καρκίνου, του γήρατος και βοηθάει την καλή λειτουργία της καρδιάς κερδίζει τις εντυπώσεις του εθνικού και διεθνούς καταναλωτικού κοινού ενώ φέρει όλα τα επιστημονικά εχέγγυα και τις πιστοποιήσεις για να ανταγωνιστεί στη διεθνή αγορά. Ο λόγος γίνεται για το «Milestone», το βιολογικό αγουρέλαιο που παράγεται στην Πελοπόννησο και κερδίζει όχι μόνο τους οπαδούς της ολιστικής ιατρικής αλλά και τους σεφ οι οποίοι στρέφονται όλο και περισσότερο σε αγνά προϊόντα.

Η επιχείρηση του Κωνσταντίνου Μαμμάση και της Μπάρμπαρας Ρουσάκη, περιλαμβάνει το στήσιμο καιντομόμας παραγωγικής μονάδας «από το μηδέν» και έχει λάβει το βραβείο καινοτομίας στο διαγωνισμό RE-INSPIRE GREECE. Έχοντας λάβει μια μικρή επιδότηση (και αρκετή δημοσιότητα) στη «φαρέτρα» της, η επιχείρηση προσπαθεί να προσπελάσει τα εμπόδια της ελληνικής πραγματικότητας. «Όταν πρόκειται για start ups επιχειρήσεις, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε όλες τις διαδικασίες και το στοίχημα είναι τελικά να καταφέρεις να επιβιώσεις μέσα στο χρόνο και φυσικά μέσα σε μια τόσο αβέβαιη κατάσταση όπως είναι αυτή που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Μαμμάσης μιλώντας στο insider.gr.

Ωστόσο, ήδη, χωρίς να έχουν γίνει ιδιαίτερες προωθητικές ενέργειες, το προϊόν έχει ζήτηση από της αγορές τηων ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και της Γερμανίας. «Το προϊόν κυκλοφορεί σε πρώτη φάση ως φαρμακευτικό και απευθύνεται στο κοινό της ολιστικής ιατρικής. Αυτό οφείλεται στις φυσικές του ιδιότητες καθώς τα μονοακόρεστα λίπη και οι φαινόλες που περιέχονται στο ελαιόλαδο, βοηθούν τον οργανισμό να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι τα ποσοστά πιθανοτήτων για την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε που περιέχει σε συνδυασμό με τα καροτενοειδή και τις πολυφαινόλες, δημιουργούν μια ισχυρή αντιγηραντική ασπίδα ενώ βοηθά και στην καλή λειτουργία της καρδιάς», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Πελάτες της επιχείρησης είναι επιστήμονες του ιατρικού και παραϊατρικού κλάδου αλλά και ιδιώτες. «Στόχος-μεταξύ άλλων- είναι να διεισδύσει το προϊόν και στον κλάδο του Health and Beuty Spa και να διατεθεί σε πολυτελή ξενοδοχεία και ινστιτούτα», αναφέρει ο κ. Μαμμάσης.

Προς το παρόν τα κανάλια διάθεσης είναι το ειδικό κοινό των βιολογικών προϊόντων και οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ολιστική ιατρική. Σύντομα το προϊόν θα ενταχθεί και στη γαστρονομία καθώς «η γεύση του σπάνια, ήπια με μεγάλη αντι-οξειδωτική δύναμη. Οι φαινόλες του Milestone δεν του προσδίδουν έναν έντονο πικρό ή πικάντικο χαρακτήρα, όπως συμβαίνει με άλλα ελαιόλαδα», σημειώνει ο κ. Μαμμάσης.

O διεθνής οργανισμός Slow Food «Ark of Taste» έχει αναγνωρίσει τις μοναδικές ιδιότητες του προϊόντος και την πρότυπη διαδικασία παραγωγής του.

Σύμφωνα με έρευνα του Δρ. Προκόπιου Μαγιάτη, Καθηγητή Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το milestone εμπεριέχει σπάνιες αντι-οξειδωτικές ουσίες με το ποσοστό τους να ξεπερνά τα 700mg/kgr. Η συγκεκριμένη ποσόστωση αποτελεί μία από τις υψηλότερες που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα και διεθνώς. Λόγω των υψηλών ποσοστών αντιοξειδωτικών ουσιών προστατεύει τα λιπίδια του αίματος από το οξειδωτικό στρες με ημερήσια κατανάλωση 20 gr. (ή 1 κ.σ.), σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συλλέγοντας το προϊόν σταγόνα-σταγόνα…

Ο εμπνευστής της ιδέας, Κωνσταντίνος Μαμμάσης, αναφέρει ότι «φέτος ολοκληρώνεται το σύστημα ελαιοποίησης στην μονάδα παραγωγής. Oυσιαστικά πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που συνδυάζει τις μεθόδους του παρελθόντος με τις σύγχρονες τεχνολογίες». Όπως αναφέρει, η δημιουργία αυτής της οικολογικής μονάδας είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς επιστρατεύει τεχνικές οι οποίες είναι «χειροποίητες, παραδοσιακές και επιστημονικές».

Η ιδέα της αναβίωσης αυτής της κληρονομιάς μέσω του εκσυγχρονισμού του παραδοσιακού τρόπου λειτουργίας του ελαιόμυλου αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του εγχειρήματος που σκοπό έχει να αναδείξει πως η μυλόπετρα δεν συμβολίζει μόνο την απαρχή του ελαιολάδου όπως εμείς την γνωρίζουμε, αλλά ταυτοχρόνως εγγυάται ένα πραγματικά διαφοροποιημένο αποτέλεσμα το οποίο επιβεβαιώνεται μέσα από εξειδικευμένες επιστημονικές αναλύσεις.

Το βασικό προϊόν που παράγεται είναι ο «ανθός» αποτελεί το εκλεκτότερο και σπανιότερο μέρος του αγουρελαίου. Η παραγωγή του απαιτεί αποκλειστικά την εφαρμογή αργόστροφων τεχνικών. Συλλέγεται από την επιφάνεια σταγόνα-σταγόνα, με εξαιρετική προσοχή και το ποσοστό εξαγωγής του δεν ξεπερνά ποτέ το 7%.

Θετικές οι προοπτικές στην Ελλάδα για τα βιολογικά προϊόντα-Αυξάνεται η διεθνής ζήτηση

Άρρηκτα συνδεδεμένες με τα βιολογικά προϊόντα είναι και οι βιολογικές καλλιέργειες, των οποίων οι προοπτικές διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές. Όπως αναφέρει σχετική μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς, οι συνθήκες για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα είναι θετικές, αφού εκτός των ευνοϊκών κλιματολογικών και εδαφολογικών συνθηκών σε αρκετές περιοχές της χώρας και της αυξανόμενης διεθνούς ζήτησης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επιχειρηματική δραστηριοποίηση στον κλάδο, όχι μόνο από αγρότες αλλά και από κατοίκους αστικών περιοχών ευαισθητοποιημένους σε θέματα περιβάλλοντος.

«Οι προοπτικές της Ελληνικής αγοράς παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση παραμένουν θετικές ενώ η ανάπτυξη της διεθνούς αγοράς συνεχίζεται με υψηλούς μάλιστα ρυθμούς.

Τα διατροφικά σκάνδαλα στρέφουν τους καταναλωτές στα βιολογικά προϊόντα

Άλλα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη του κλάδου είναι η αυξανόμενη ελκυστικότητα των βιολογικών προϊόντων λόγω των διατροφικών σκανδάλων και της ευαισθησίας που επιδεικνύουν οι καταναλωτές σε θέματα», αναφέρει η σχετική μελέτη.

«Ο σημαντικότερος λόγος αγοράς βιολογικών προϊόντων είναι η ανησυχία των καταναλωτών για την υγεία τους, αφού θεωρούν ότι τα συμβατικά ενδέχεται να είναι επιβαρυμένα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Η ανησυχία τους αυτή ενισχύεται και διευρύνεται σε ευρύτερα στρώματα από τα αποτελέσματα πρόσφατων επιστημονικών ερευνών που συνδέουν τα φυτοφάρμακα με την αύξηση τα τελευταία χρόνια σοβαρών ασθενειών», αναφέρεται στη μελέτη.

Υψηλότερη οικονομική απόδοση των βιολογικών καλλιεργειών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Πειραιώς, «ένα σημαντικό κίνητρο για τη ενασχόληση με τη βιολογική γεωργία είναι η δυνατότητα επίτευξης υψηλότερου εισοδήματος συγκριτικά με τη συμβατική. Παρά τις μικρότερες στρεμματικές αποδόσεις και το σχετικά υψηλότερο κόστος παραγωγής της βιολογικής καλλιέργειας, φαίνεται να επιτυγχάνεται ικανοποιητική αποτελεσματικότητα λόγω των υψηλότερων τιμών παραγωγού και των επιδοτήσεων».

Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές
Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές
Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές
Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές
Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές
Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές
Ελληνικό «ελιξίριο» κερδίζει τους ξένους καταναλωτές

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider