Ανακοινώθηκε η συγχώνευση DuPont-DowChemical

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακοινώθηκε η συγχώνευση DuPont-DowChemical

Μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες συγχώνευσης στον κλάδο των Χημικών, αυτή της DuPont και της Dow Chemical, ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Οι δύο παλαιότερες εταιρείες του κλάδου στις ΗΠΑ ενώνουν με αυτό τον τρόπο τις δυνάμεις τους με την αξία τους να αποτιμάται στα 130 δισ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην επίτευξη συνεργειών υπό νέα επωνυμία (Dow Du Pont ) και η νέα πλέον επιχείρηση θα «διασπαστεί» σε τρεις ξεχωριστές οι οποίες θα καλύπτουν τρεις βασικούς τομείς δραστηριότητας (γεωργικά προϊόντα, χημικά εμπορεύματα και ειδικά χημικά) και θα διαπραγματεύονται δημόσια.

Η εταιρεία θα ανήκει κατά 50-50 στους τωρινούς μετόχους και η συμφωνία ήρθε έπειτα από δύο χρόνια πίεσης από ακτιβιστές επενδυτές που επιχειρηματολογούσαν πως οι μέτοχοι θα απολάβουν περισσότερη αξία αν η δημιουργηθούν πολλές επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές θα πάρουν μια μετοχή της DowDuPont για καθεμία της Dow και 1,282 μετοχή για καθεμία της DuPont. Ο διαχωρισμός της νέας εταιρίας σε τρεις ανεξάρτητες εταιρείες αναμένεται σε 18 με 24 μήνες από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider