Πωλητήριο βάζει η Dolphin Capital Investors

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλητήριο βάζει η Dolphin Capital Investors

Πωλητήριο σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της βάζει το επενδυτικό σχήμα των κ.κ. Μίλτου Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη, Dolphin Capital Investors (DCI). Η έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στρατηγικής, για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια, ενώ θα εγκαταλειφθεί ο διαχωρισμός των assets της σε core και non-core (κατασκευασμένα και υπό κατασκευή ακίνητα ή επεκτάσεις γης).

Σύμφωνα με την εισήγηση εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης, «το διοικητικό συμβούλιο δεν πιστεύει ότι η συνέχιση της εταιρείας, ως έχει σήμερα συγκροτηθεί είναι προς το μέγιστο συμφέρον των Μετόχων και συστήνει οι Μέτοχοι να καταψηφίσουν τη συνέχιση της εταιρείας ως έχει σήμερα συγκροτηθεί και να υπερψηφίσουν τη νέα στρατηγική». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αρνητική πορεία της επενδυτικής εταιρείας ήταν γνωστή εδώ και χρόνια.

Σημειώνεται ότι ως closed-ended επενδυτικό σχήμα η DCI έχει καθορισμένη διάρκεια ζωής. Όταν, μάλιστα, η Dolphin Capital Investors ιδρύθηκε το 2005 είχε αποφασιστεί να επανεξεταστεί το μέλλον της εταιρείας μετά από δέκα χρόνια, ενώ τον Ιούνιο του 2015 οπότε και αποφασίστηκε να συνεχιστεί το εγχείρημα για μια ακόμα πενταετία.

Όσο για την νέα στρατηγική αυτή προβλέπει την άρση της κατηγοριοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας σε core και non core και την ενίσχυση της αξίας των assets μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2019, με τοποθετήσεις επιπρόσθετων κεφαλαιακών επενδύσεων στα έργα της εταιρείας κατά βάση από κοινοπρακτικές συμφωνίες με τρίτα σχήματα. Επιπλέον, το μέλλον της εταιρείας θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Τέλος, το 50% τουλάχιστον των εσόδων από διάθεση assets της εταιρείας θα διανέμεται στους μετόχους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, ενώ η ρευστότητα δεν θα αποταμιεύεται και θα χρησιμοποιείται μόνο για την ικανοποίηση υποχρεώσεων ή κεφαλαιακών αναγκών της εταιρείας, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Προβλέπεται ακόμα μείωση του management fee με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2016.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη σήμερα ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η πώληση του υπό κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος «Playa Grande Golf and Resort» σε joint venture υπό την αμερικανική Third Point LLC και την Discovery Land Company. H συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 140 εκατ. ευρώ, αλλά η DCI θα λάβει μόλις 4,6 εκατ. ευρώ.

Η Third Point είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της DCI, με ποσοστό 20%, ενώ σημαντικά ποσοστά κατέχουν και άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι Jo Hambro (10,1%), Fortress (9,8%), Dolphin Capital Holdings (9,7%), Majedie UK Equity Fund (7,7%), Asset Value Investors (7,2%), BlackRock Inc (5,2%) και Oak Hill (4,4%). Με βάση τη συμφωνία διάλυσης της DCI, που θα εγκριθεί στη γενική συνέλευση, οι συγκεκριμένοι βασικοί μέτοχοι θα πάρουν τουλάχιστον το 50% των εσόδων από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της DCI.


Το χαρτοφυλάκιο της Dolphin Capital Investors περιλαμβάνει το 100% του ξενοδοχείου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το 100% του υπό κατασκευή resort Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία, το 60% του υπό κατασκευή resort Pearl Island στον Παναμά, το 100%, το υπό σχεδιασμό Kilada Hills στο Πόρτο Χέλι που είχε μάλιστα ενταχθεί στο «fast track» για ταχεία αδειοδότηση και το 67% του υπό σχεδιασμό Kea Resort στην Τζιά, καθώς και non core assets σε Ελλάδα, Κροατία και Τουρκία.

Η συνολική έκταση γης που κατέχει η εταιρεία ανέρχεται σε 4.293 εκτάρια, ενώ οι πραγματοποιηθείσες επενδύσεις από την εταιρεία ανέρχονται συνολικά σε 412 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider