Eldorado Gold: Εστιάζουμε στην ανάπτυξη στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eldorado Gold: Εστιάζουμε στην ανάπτυξη στην Ελλάδα

Σε νέα φάση περνούν τα αναπτυξιακά σχέδια της Eldorado Gold στην Ελλάδα καθώς βλέπει την ελληνική κυβέρνηση να δείχνει περισσότερη διάθεση για συνεργασία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Globe and Mail ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Paul Wright, αναφέρει ότι ο καναδικός όμιλος επικεντρώνεται στις δραστηριότητες στην Ελλάδα ύστερα από τη μεταστροφή στη στάση της κυβέρνησης. Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση, πιστεύουμε τώρα, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα και αυτά τα projects βοηθούν στην επίτευξη του στόχου αυτού».

Όπως είναι γνωστό πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ενέκρινε το συμπληρωματικό-τροποποιητικό τεύχος του προσαρτήματος 4 της τεχνικής μελέτης του έργου ξεμπλοκάροντας την κατασκευή της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές. Η υπογραφή αυτή μπήκε μετά από αρκετή καθυστέρηση καθώς ο προκάτοχός του, κ. Σκουρλέτης, δεν είχε δώσει σχετική έγκριση παρά το γεγονός ότι η αίτηση είχε υποβληθεί από τον Μάιο του 2015 στη Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ για έγκριση.

Για το θέμα αυτό ο κ. Wright επεσήμανε ότι «είχαμε φτάσει στο σημείο που δεν ήμασταν πλέον έτοιμοι να προωθήσουμε το project στις Σκουριές, σχολίασε, αναφερόμενος στην ανάκληση της άδειας που είχε αποφασίσει νωρίτερα φέτος η ελληνική κυβέρνηση και την τετράμηνη αναστολή δραστηριοτήτων της Eldorado».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Eldorado Gold, της μητρικής εταιρείας της «Ελληνικός Χρυσός», η παραγωγή από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019 και η παραγόμενη ποσότητα τοποθετείται σε 6.200 τόνους. Το δεύτερο στάδιο του έργου στις Σκουριές θα απορροφήσει 540 εκατ. δολάρια, ενώ οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες στην περιοχή, για το τρίτο τρίμηνο του 2016, διαμορφώθηκαν σε 13,2 εκατ. δολάρια.

Η απόφαση του κ. Σταθάκη επιτρέπει πλέον τη χωροθέτηση του εργοστασίου, εφόσον προηγηθεί η επικαιροποίηση του φακέλου για την λήψη άδειας δόμησης από την Πολεοδομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider