Προειδοποιητική αποχή των εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια την Κυριακή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποιητική αποχή των εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια την Κυριακή
Κατηγορούν για εμπαιγμό την κυβέρνηση και ζητούν άμεση υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Την προειδοποιητική αποχή από την εργασία τους αυτή την Κυριακή 21/10 εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας, Ραφήνας).

Κύριο αίτημα των εργαζομένων, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ, αποτελεί η άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας 2018, που έχει συμφωνηθεί με τις διοικήσεις των Οργανισμών.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που, ενώ δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι ελεύθερες πλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποδέχεται ούτε καν ό,τι ίσχυε στη διάρκεια των μνημονίων». Προσθέτει επίσης ότι «με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί τα λιμάνια στο να λειτουργούν ως δημόσια υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύριακα και υπερωρίες».

Να σημειώσουμε πως η ΟΜΥΛΕ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της ενώ προαναγγέλλει αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια από τα Σαββατοκύριακα με έναρξη στις 27/10-28/10 και αποχή διαρκείας από υπερωρίες με έναρξη τη Δευτέρα 29/10/2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider