Στην ατζέντα των διεθνών ΜΜΕ το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ατζέντα των διεθνών ΜΜΕ το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Εκτενή αναφορά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έκαναν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία» και η οποία όπως σημείωναν διαρκεί για περισσότερα από 25 χρόνια.

Χαρακτηριστικά οι New York Times στην ηλεκτρονική του έκδοση είχαν άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες διαμαρτύρονται για την χρησιμοποίηση του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονες τους», ενώ στην γραπτή της έκδοση το άρθρο σχετικά με το συλλαλητήριο είχε τίτλο: «Ελλάδα, Μακεδονία και μία διαμάχη για το όνομα».

Μέσα στο κείμενο η έγκυρη εφημερίδα αναφέρει πως περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο, με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας, ενώ αναφέρεται και στις διαπραγματεύσεις Νίμιτς μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας κι αυτής των Σκοπίων σημειώνοντας πως «οι διάχυτες πληροφορίες για τις λύσεις που συζητήθηκαν οδήγησαν σε έντονους προβληματισμούς και εθνικιστική ρητορική στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Ελλάδας Θεσσαλονίκης, σε μια μακρόχρονη σειρά μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία

Το Sky News έγραψε «Χιλιάδες Έλληνες φώναξαν για να αλλάξει όνομα η χώρα Μακεδονία» ενώ μέσα στο άρθρο σημειώνει πως πρόκειται για μία διαμάχη η οποία κρατάει 27 χρόνια.

Το Ρωσικό RT τέλος αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά του νεοκλασικού κτηρίου στην Θεσσαλονίκη, όπως έκαναν κι άλλες διεθνείς ιστοσελίδες του αριστερού χώρου, σημειώνοντας πως επρόκειτο για εμπρησμό του κτηρίου από ακροδεξιούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider