Στην ΜΕΘ παραμένει η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ΜΕΘ παραμένει η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού παραμένει για δεύτερο 24ωρο η δικηγόρος που τραυματίσθηκε στο πόδι από φωτοβολίδα στα επεισόδια του Πολυτεχνείου το βράδυ της Παρασκευής.

Η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξαν ταραξίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Η γυναίκα υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με φαρμακευτική αγωγή, κάτι που σημαίνει ότι οι γιατροί προβληματίζονται από τη χαμηλή πίεση της.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το βαρύ χειρουργείο, διάρκειας έξι ωρών, στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής (17/11) κάνει τους θεράποντες ιατρούς σε μια πρώτη εκτίμηση να λένε ότι δε θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες 24 ώρες αλλά η παραμονή της στη ΜΕΘ θα είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια.

Τόσκας: Θα συλληφθούν οι υπεύθυνοι

Τη σύλληψη των υπευθύνων για τον τραυματισμό της δικηγόρου με φωτοβολίδα στα επεισόδια του Πολυτεχνείου την Παρασκευή υποσχέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε μετά την επίσκεψη ο κ. Τόσκας.

«Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο», τόνισε επίσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση προκαλεί αποτροπιασμό

«Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

ΑΝΕΛ: «Τυφλό χτύπημα» η επίθεση με τη φωτοβολίδα στα Εξάρχεια

Τον έντονο αποτροπιασμό των ΑΝΕΛ για το «τυφλό χτύπημα με φωτοβολίδα, που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό της άτυχης διερχόμενης γυναίκας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια» εξέφρασε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Πρόκειται καταφανώς για μια εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη και το θάνατο» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου και πρόσθεσε: «Τραμπουκισμοί και φασιστικές ενέργειες ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων είναι αδιανόητες στη Δημοκρατία. Και επιμένουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.