Ελέγχους στα νησιά τη θερινή περίοδο προωθεί η ΑΑΔΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελέγχους στα νησιά τη θερινή περίοδο προωθεί η ΑΑΔΕ

Εφόδους σε 150 καταστήματα την ημέρα βάζει στόχο για τη θερινή περίοδο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ΑΑΔΕ ήδη οργάνωσε σχέδιο για 14.500 ελέγχους για το «καυτό» τρίμηνο του καλοκαιριού στα νησιά του Αιγαίου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι κοντινοί προορισμοί στην Αττική και ειδικά τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Λόγω κρίσης και επειδή οι Έλληνες δεν μπορούν να προγραμματίσουν μεγάλης διάρκειας διακοπές, ο Αργοσαρωνικός θεωρείται ιδανικός προορισμός σύντομων αποδεάσεων των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Για την εκτέλεση του σχεδίου, έχουν επιστρατευτεί και εφοριακοί από μικρές Δ.Ο.Υ. οι οποίοι θα βγουν από τα γραφεία για εφόσους στα νησιά κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο ούτε οι ίδιοι δεν θα γνωρίζουν πού και πότε θα αποβιβαστούν, καθώς τηρείται άκρα μυστικότητα και μόνον λίγοι επιτελείς γνωρίζουν το πλάνο των ελέγχων.

Το σχέδιο εφαρμόστηκε με επιτυχία και πέρυσι το καλοκαίρι από την ΑΑΔΕ, συμβάλλοντας σημαντικά στην υπερείσπραξη εσόδων το 2016.

Για τον σκοπό αυτό, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν και ειδικά σεμινάρια στη Σύρο, με στελέχη των ελεγκτικών μονάδων που ενημερώθηκαν για τις τακτικές ελέγχων και τα αυστηρότερα πρόστιμα που επιβάλλονται πλέον –από 500 ευρώ και σε δραστηριότητες που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ. Το σεμινάριο περιελμάβανε και στρατηγική σε περίπτωση επιθέσεων, προπηλακισμών και παρεμπόδισης ελέγχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider