Νέα δίκη για τους συλληφθέντες Τούρκους αξιωματικούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα δίκη για τους συλληφθέντες Τούρκους αξιωματικούς

Το δεύτερο αίτημα των Τουρκικών αρχών για παράδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, σε μία ανοικτή διαδικασία και με παρόντες τους τρεις πρώτους αξιωματικούς και τους δικηγόρους τους, Χρίστο Μυλωνόπουλο και Όμηρο Ζέλιο. Δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο χρόνος εκδίκασης του αιτήματος για τους υπόλοιπους πέντε στρατιωτικούς.

Το δεύτερο, κατά σειρά αίτημα των Τουρκικών αρχών έφτασε στις 30 Ιανουαρίου 2017 στην χώρα μας, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την οριστική άρνηση του Αρείου Πάγου να εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία εκζητά τους οκτώ αξιωματικούς προκειμένου να δικαστούν για τα εξής αδικήματα του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα: της απόπειρας δολοφονίας κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, της απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας και της εμπόδισης για να εκτελέσει την αποστολή της, της απόπειρας κατάργησης της Τουρκικής συνταγματικής τάξης (Σύνταγμα), της απόπειρας κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης εκτέλεσης της αποστολής της, της λεηλασίας από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα (αφορά την αρπαγή του ελικοπτέρου) και της πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας.

Οι οκτώ αξιωματικοί μετά την πρώτη απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένουν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμεί ακόμη η έκδοση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου. Πλέον, έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στην υπηρεσία Ασύλου της Αθήνας και αναμένεται η έκδοση τους, με τους δικηγόρους να τονίζουν ότι έχει καθυστερήσει υπέρμετρα η ολοκλήρωση τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider