Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα του 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα του 2018

Κρίσιμες συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών, παγκόσμιες σύνοδοι και ιστορικές αλλαγές νομισματικής πολιτικής περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.

Καθεμιά από αυτές τις αποφάσεις μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις αγορές και να διαμορφώσει την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας που έδωσε δείγματα επιβράδυνσης το πρώτο τρίμηνο.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Οι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν επιτέλους τι συνέβη στην σύνοδο των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7). Η σύνοδος έληξε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιτίθεται στους συμμάχους του μέσω του Twitter, προϊδεάζοντας για νέα «θερμά επεισόδια» σε επίπεδο διεθνούς εμπορίου.

ΤΡΙΤΗ

Ο Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του, Κιμ Γιονγκ Ουν, συναντιούνται στη Σιγκαπούρη, στο πολυαναμενόμενο τετ-α-τετ για το οποίο ο Τραμπ έχει προβλέψει ότι θα είναι «τεράστια επιτυχία». Έχει δηλώσει μάλιστα ότι μπορεί η συνάντηση να οδηγήσει στην υπογραφή συμφωνίας με τον Κιμ, θέτοντας έτσι οριστικά το τέλος του κορεατικού πολέμου. Στην Ουάσιγκτον, πάντως, αναμένεται το μηνιαίο δελτίο για τον πληθωρισμό που θα δείξει κατά πόσο «ανεβάζει ταχύτητα» η αμερικανική οικονομία.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Η Fed αναμένεται να προχωρήσει στη δεύτερη αύξηση επιτοκίων για φέτος. Ο κεντρικός τραπεζίτης Τζερόμ Πάουελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα ανακοινώσει με τους συνεργάτες του τις προβλέψεις για τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους.

ΠΕΜΠΤΗ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την έξοδο από την ποσοτική χαλάρωση κάνοντας τις πρώτες δηλώσεις για το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Το 1/3 των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg προβλέπει ότι ο Ντράγκι θα δώσει την Πέμπτη την ημερομηνία λήξης του QE, ενώ το 46% πιστεύει ότι θα περιμένει ως τον Ιουλίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν αναμένεται να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. Εξακολουθεί να κάνει μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων και δεν αναμένεται να εγκαταλείψει εύκολα την πολιτική αυτή, όσο τα οικονομικά στοιχεία δεν δείχνουν σύγκλιση με τον στόχο του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2% και οικονομική επιτάχυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider