Δείτε το NBA σε virtual reality!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δείτε το NBA σε virtual reality!

Για τους πολλούς φίλους του επαγγελματικού αμερικανικού μπάσκετ που δεν μπορούν να κάτσουν στην πρώτη σειρά καθισμάτων, όπως κάνει ο Jack Nicholson σε κάθε αγώνα των Los Angeles Lakers, το NBA ανακοίνωσε ότι ένας αγώνας κάθε εβδομάδα θα μεταδίδεται σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας!

Για το σκοπό αυτό η λίγκα συνεργάζεται με την NextVR, μια καλιφορνέζικη εταιρεία με ειδίκευση στην απευθείας μετάδοση βίντεο virtual reality. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους συνδρομητές του πακέτου αγώνων League Pass (κόστους 199,99 δολαρίων τη σεζόν) μέσω Ίντερνετ ή καλωδιακών και δορυφορικών τηλεοπτικών δικτύων. Η πρώτη μετάδοση θα είναι ο αγώνας Sacramento Kings – San Antonio Spurs στις 27 Οκτωβρίου.

Για να τον παρακολουθήσει κανείς χρειάζεται τη virtual reality συσκευή Samsung Gear (κόστους 99 δολαρίων) και ένα συμβατό smartphone. Στη διάρκεια της σεζόν η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη και για συσκευές VR άλλων εταιρειών. Η συμφωνία του NBA με την NextVR περιλαμβάνει 25 αγώνες αυτή τη σεζόν, με κάθε μία από τις 30 ομάδες να εμφανίζονται σε τουλάχιστον έναν από αυτούς. Το πλήρες πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η ζωντανή μετάδοση αγώνων, μαζί με τα βιντεοπαιχνίδια και την πορνογραφία είναι οι πρώτοι τομείς που επενδύουν στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας. Σκοπός του NBA είναι να μεταδώσει στους συνδρομητές του την εμπειρία του να κάθεσαι δίπλα στις γραμμές του γηπέδου και να μπορείς να γυρίσεις το κεφάλι σου για να κοιτάξεις όπου θες. Σε κάθε φάση του αγώνα, ο θεατής θα βρίσκεται διαφορετικό, αλλά σταθερό σημείο, γεγονός που μηδενίζει την πιθανότητα να νιώσει ζαλάδα ή ναυτία, όπως συμβαίνει σε βιντεοπαιχνίδια με έντονη κίνηση. Όταν αποσύρει το βλέμμα του προς τις κερκίδες θα εμφανίζονται μπροστά του τα στατιστικά του αγώνα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα για replay όποιας φάσης επιθυμεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider