Έρχονται διαφημίσεις και στο WhatsApp

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται διαφημίσεις και στο WhatsApp

Θεμέλια ώστε να μπορέσει να κάνει κερδοφόρα την εφαρμογή δωρεάν ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, WhatsApp, βάζει η Facebook Inc., δίνοντας άδεια σε επιχειρήσεις να συνομιλούν με τους, περισσότερους του ενός δισεκατομμυρίου, χρήστες της. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία εσόδων από την δημοφιλή πλατφόρμα την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg, αγόρασε το 2014 έναντι 19 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αλλαγής απορρήτου που δμοσίευσε η WhatsApp θα επιτρέπεται πλέον στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους χρήστες της. Τα μηνύματα που θα μπορούν να στέλνουν θα αφορούν σε υπενθυμίσεις ραντεβού, σε ειδοποιήσεις παράδοσης και αποστολής παραγγελιών ή και στην προώθηση διαφημιστικού υλικού, όπως διευκρινίζεται. Μάλιστα, σε blog post που δημοσίευσε η εταιρεία, ανέφερε ότι θα τεστάρουν τα νέα εργαλεία που απευθύνονται σε επιχειρήσεις μέσα στους προσεχείς μήνες.

Η στρατηγική αυτή θεωρείται σημαντικό βήμα για την Facebook, αφού εδώ και καιρό προσπαθεί να βρει τρόπους να «εξαργυρώσει» την πιο ακριβή εξαγορά της.

Εκτός από τα μηνύματα που θα μπορούν να στέλνουν οι επιχειρήσεις στους χρήστες βέβαια, η WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τους χρήστες με την «οικογένεια του Facebook». Τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου ενός χρήστη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη στόχευση των διαφημίσεων κατά την περιήγησή του στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram, όπως διευκρινίζει η εταιρεία.

Παρόμοια είναι τα μελλοντικά σχέδια και για την άλλη πλατφόρμα αποστολής γραπτών μηνυμάτων, το Messenger. Άλλωστε, αρκετές αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ασία, μεταξύ αυτών και η WeChat, κατάφεραν να στεφθεί με επιτυχία μια τέτοιου είδους προσέγγιση.

Στο blog post της η WhatsApp επανέλαβε, επιπλέον και την δέσμευσή της για κρυπτογραφημένα μηνύματα, τονίζοντας πως κανένας τρίτος δεν θα μπορεί να διαβάσει αυτά που μοιράζονται οι χρήστες μεταξύ τους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η συγκεκριμένη πολιτική απορρήτου έχει εντείνει τις σχέσεις της εταιρείας και των κυβερνητικών αρχών των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αφού οι τελευταίες διεκδικούν την πρόσβαση σε όλες τις συνομιλίες ώστε να μπορούν να παρακολουθούν όσες εξ αυτών θεωρούν πως σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις. «Η πίστη μας στην εχεμύθεια των προσωπικών επικοινωνιών παραμένει ακλόνητη», υπογραμμίζει, καταλήγοντας, η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider