Κηφισιά και ΕΒΕΑ συνεργάζονται για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κηφισιά και ΕΒΕΑ συνεργάζονται για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Την πρώτη συνεργασία ανάμεσα σε δήμο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών εγκαινιάζει η Κηφισιά, όπως αποκαλύπτει στο insider.gr o δήμαρχός της κ. Γιώργος Θωμάκος.

Με τη συνεργασία αυτή θα στηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα σε επίπεδο δήμου, ενώ στόχος είναι να προσφερθεί η δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους.

Παράλληλα, ο κ. Θωμάκος τονίζει πως οι τοπικές αγορές συναγωνίζονται επί ίσοις όροις τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, επιτρέποντας στους καταναλωτές να συνδυάσουν την αναψυχή με τις ποιοτικές αγορές ενώ ειδικά η Ανθοκομική Έκθεση, που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή η Κηφισιά δημιουργεί θέσεις εργασίας, στηρίζει τον τομέα της ανθοκομίας και συγχρόνως ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς και παράλληλα «τρέχουν» μια σειρά από εκδηλώσεις. Πιστεύετε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα;

Αισιόδοξα μηνύματα και χρώμα στην γκρίζα πραγματικότητα στέλνει η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Η μεγαλύτερη και πιο ιστορική έκθεση περιμένει τους επισκέπτες της μέχρι τις 22 Μαΐου στο Άλσος Κηφισιάς, με τα ομορφότερα λουλούδια και φυτά στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς αλλά και με μια σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η μεγάλη γιορτή της πόλη μας προσφέρει χαρά και χαμόγελο στους επισκέπτες, δημιουργεί θέσεις εργασίας εντός της έκθεσης, παρέχει τεχνογνωσία σε ανθοκηπουρούς και φυτοκαλλιεργητές, στηρίζει τον τομέα της ανθοκομίας και την πρωτογενή παραγωγή που πλήττονται από την οικονομική κρίση και συγχρόνως ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα. Οι επισκέπτες συνδυάζουν την βόλτα στην Ανθοκομική Έκθεση με αγορές στα εμπορικά καταστήματα του Δήμου μας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από μεγάλες διοργανώσεις σε ένα Δήμο μπορούν να ωφεληθούν όλοι!

Πώς μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα σε επίπεδο δήμου; Υπάρχουν παραδείγματα δράσεων από την Κηφισιά;

Η τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Ο Δήμος Κηφισιάς κινείται προς αυτή την κατεύθυνση εμπράκτως καθώς εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί Γραφείο Επιχειρηματικότητας στο Δήμο μας που παρέχει υποστηρικτικές δράσεις στους ενδιαφερόμενους δημότες μας, πραγματοποιούνται σχετικές ημερίδες και εκδηλώσεις ενώ έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα με πληροφόρηση ακόμα και για τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Παράλληλα ο Δήμος Κηφισιάς θα ξεκινήσει στους επόμενους μήνες τη διαμόρφωση προγράμματος στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τον ΕΒΕΑ. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών με Δήμο σε όλη την χώρα. Στόχο μας η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, πρόκειται να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους.

Σε μια εποχή που στην αγορά κυριαρχούν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, πώς μπορούν να αντιδράσουν και να επιβιώσουν οι τοπικές αγορές;

Η εμπορική κίνηση στον Δήμο Κηφισιάς αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας καθώς παρά την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως η αγορά της Κηφισιάς είναι ανθεκτικότερη από άλλες αγορές των Βορείων Προαστίων. Την αγορά αυτή σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου μας προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή και ενεργή.

Τα εμπορικά κέντρα προσελκύουν αρκετούς καταναλωτές, η αγορά της Κηφισιάς, ωστόσο, γνωστή για τα εμπορικά της καταστήματα και μάλιστα υψηλής ποιότητας συνεχίζει να είναι πόλος έλξης επισκεπτών μεσαίας και υψηλής εισοδηματικής στάθμης, καθώς μπορούν να συνδυάσουν την αναψυχή με τις ποιοτικές αγορές σε ένα μοναδικό και καταπράσινο περιβάλλον. Στην εμπορική αγορά της Νέας Ερυθραίας ο καταναλωτής μπορεί να βρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και στην συνέχεια να δοκιμάσει την εξαιρετική κουζίνα σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής.

Την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος την ενισχύουμε με πολιτιστικές εκδηλώσεις που ελκύουν τους επισκέπτες ακόμα και σε δύσκολες περιόδους. Παράλληλα διαμορφώνουμε ευνοϊκότερο οικονομικό περιβάλλον για τους καταστηματάρχες, με μειώσεις των δημοτικών τελών και προγραμματισμό ευνοϊκότερων ρυθμίσεων στις χρεώσεις για τις μικρές και μεσαίες πινακίδες.

Στο παρελθόν έχετε ταχθεί εναντίον της αλόγιστης επέκτασης των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, υποστηρίζοντας ότι αλλοιώνουν το χαρακτήρα του δήμου. Είναι δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία να αποτρέπετε επενδύσεις;

Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα,προστατεύουμε τον υγιή ανταγωνισμό και παράλληλα υπερασπιζόμαστε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και επιμένουμε στην νομιμότητα όταν τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος γίνονται πηγή όχλησης των κατοίκων και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Να σημειώσουμε πως η κατάσταση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα προηγούμενα χρόνια, στο κέντρο της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας είχε φτάσει σε σημείο υπερκορεσμού.

Εκεί βάζουμε τάξη με τρόπο εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο και έτσι καταφέραμε να διατηρήσουμε το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Να σημειώσουμε πως στα επίσημα στοιχεία και στις μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο χρονικό διάστημα η εμπορικότητα στον Δήμο μας παραμένει σε σταθερά επίπεδα και μάλιστα σε πολύ υψηλότερα σε σχέση με γειτονικούς Δήμους. Αν αφήναμε ανεξέλεγκτα την ανάπτυξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτό θα είχε ως επίπτωση την μείωση περαιτέρω των εμπορικών καταστημάτων οπότε δύσκολα θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τους καταναλωτές που επιθυμούν ποιοτικές αγορές σε μια ευρεία γκάμα εμπορικών καταστημάτων.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει ώστε να διευκολύνετε τους δημότες και ευρύτερα το επιχειρείν στην Κηφισιά;

Το Γραφείο Επιχειρηματικότητας είναι μια ενέργεια μας προς την κατεύθυνση αυτή που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Παράλληλα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος που θέλουν να επενδύσουν στον Δήμο μας μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Καταστημάτων ή να μπουν στο site μας όπου η πληροφόρηση είναι συγκεντρωμένη έτσι ώστε να γνωρίζουν τα έγγραφα που πρέπει να συγκεντρώσουν προκειμένου να καταθέσουν το φάκελο τους. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και οφείλουμε να την ακολουθούμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider