Ξανά προς τη δόξα τραβά το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά προς τη δόξα τραβά το Bitcoin

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη το Bitcoin, το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα που έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις εποπτικές αρχές και τους επενδυτικούς συμβούλους.

Μέσα σε μία μόλις ημέρα, το Bitcoin εκτινάχθηκε κατά 7,6% στα 5.186 δολάρια, σπάζοντας το «φράγμα» των 5.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters. Με το σημερινό ρεκόρ, το ψηφιακό νόμισμα καταγράφει άλμα 2.000 δολάρια μέσα σε έναν μήνα –και συγκεκριμένα από τις 14 Σεπτεμβρίου όπου είχε υποχωρήσει στα χαμηλά των 3.227 δολαρίων.

Ο λόγος που είχε δεχθεί τόσο ισχυρές πιέσεις τον προηγούμενο μήνα ήταν η απόφαση των κινεζικών αρχών να απαγορεύσουν τα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις συναλλαγές στο Dark Internet. Παρ’ ότι έσφιξε ο κλοιός, όμως, το Bitcoin ξανά προς τη δόξα τραβά, την ώρα μάλιστα που μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι όπως η JPMorgan Chase προειδοποιούν ότι το κρυπτονόμισμα είναι «απάτη».

Ο Μάικ Νόβογκρατζ, συνιδιοκτήτης της Fortress Investment Group αποκαλύπτει ότι οι θεσμικοί επενδυτές εξετάζουν ολοένα πιο στενά τα κρυπτονομίσματα. «Ακούω τα ποδοβολητά» σχολιάζει ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου που έχει «στα σκαριά» ένα fund κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.