Το πετρέλαιο δίνει ώθηση στις Ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πετρέλαιο δίνει ώθηση στις Ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ασιατικά χρηματιστήρια λαμβάνοντας ώθηση από τις τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά μετά την μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου.

Αναλυτικότερα, με μικρή άνοδο ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 20,68 μονάδες, σε ποσοστό 0,10%, και διαμορφώθηκε στις 20.153,35 μονάδες.

Άνοδο 0,05% σημείωσε ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας κλείνοντας στις 5.720,20, ενώ ο Hang Seng του Χόνγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο 0,35%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο 0μ55% στις 3.117,67 μονάδες ενώ ο Shenzhen Composite κινήθηκε επίσης ανοδικά κατά 0,775%.

Οι αγορές σε Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδία και Φιλιππίνες παρέμειναν κλειστές για το τέλος της θρησκευτικής εορτής της νηστείας Ραμαζάνι.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη του 1% νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές μετά την μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, ενώ η αύξηση των πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, ενισχύει τις ανησυχίες για την συνέχιση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 50 σεντς ή 1,1% στα 46,04 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 44 σεντς ή 1% στα 43,45 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider