Πτώση στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στις ευρωαγορές

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη στο ξεκίνημα των συναλλαγών εν μέσω υποχώρησης των χρηματιστηριακών αγορών παγκοσμίως, καθώς οι ανησυχίες για πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ αυξάνονται, οδηγώντας τους επενδυτές στο να αναζητήσουν ασφάλεια σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες και τα τρόφιμα και τα ποτά.

Ο πανευρωπαϊκός κλάδος STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,3%, με τους βασικούς περιφερειακούς χρηματιστηριακούς δείκτες να ακολουθούν την πτωτική πορεία των μετοχών σε όλο τον κόσμο καθώς και του δολαρίου εν μέσω κλιμάκωσης των ανησυχιών για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ubisoft Entertainment, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία ψυχαγωγίας, σημείωσε πτώση 7% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες πωλήσεις, ανακοινώνοντας αποτελέσματα κοντά στις χαμηλότερες των εκτιμήσεών της. Η Raiffeisen Bank σημείωσε νωρίτερα άνοδο 3,5% αφού τα κέρδη πρώτου τριμήνου σημείωσαν άλμα. Η Lloyds Bank ενισχύθηκε κατά 0,9% αφού η βρετανική κυβέρνηση πούλησε τις υπόλοιπες μετοχές που κατείχε στην τράπεζα.

Οι εταιρίες εξόρυξης χρυσού Fresnillo και Randgold Resources σημείωσαν άνοδο 0,8% και 2% καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ανήλθε σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider