Ράλι στη Wall με «καύσιμο» τη συμφωνία του ΟPEC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στη Wall με «καύσιμο» τη συμφωνία του ΟPEC

Ισχυρά κέρδη καταγράφηκαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τη συμφωνία που επετεύχθη στην Αλγερία, μεταξύ των χωρών του OPEC, για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Των κερδών στην αμερικανική αγορά ηγήθηκε ο κλάδος της ενέργειας, με άνοδο 4%, ενώ πάνω από 110 μονάδες κέρδισε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 18.339,24 μονάδες, ο Νasdaq κατέγραψε άνοδο 0,24% στις 5.318,55 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,53% στις 2.171,37 μονάδες.

Στο μεταξύ, «λευκός καπνός» φαίνεται πως βγήκε από την Αλγερία, καθώς επήλθε συμφωνία μεταξύ των χωρών του OPEC για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας.

«Οι χώρες του OPΕC συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου στα επίπεδα των 32,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, από τα υφιστάμενα επίπεδα παραγωγής των 33,4 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα», δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη σύνοδο του OPEC.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως στην επόμενη επίσημη συνάντηση των χωρών του OPEC τον Νοέμβριο θα συμφωνηθούν τα ακριβή επίπεδα παραγωγής ανά χώρα.

Ομοίως, τα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent κατέγραφαν άνοδο 4,4% στα επίπεδα των 48 δολαρίων το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider