Τέταρτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέταρτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow Jones

Θετικά πρόσημα καταγράφηκαν στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς υποχώρησε το μεγάλο κύμα ανησυχιών για πιθανή αύξηση των επιτοκίων της Fed τον ερχόμενο Ιούνιο.

Των κερδών στο αμερικανικό χρηματιστήριο ηγήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος, αν και οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν, τελικά, μακριά από τα χαμηλά ημέρας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έβαλε φρένο στο τριήμερο πτωτικό σερί, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες. Να σημειωθεί εδώ πως πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον Dow, ρεκόρ που είχε σημειώσει τελευταία φορά το 2014.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 17.500,94 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,21% στις 4.769,56 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,60% για να κλείσει στις 2.052,32 μονάδες.

Υπενθυμίζεται εδώ πως την Τετάρτη τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed, της FOMC, επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider