Ετοιμάζουν παρέμβαση οι Κεντρικές Τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ετοιμάζουν παρέμβαση οι Κεντρικές Τράπεζες

Με το «δάκτυλο στη σκανδάλη» είναι πλέον οι Κεντρικές Τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η επικράτηση του Brexit αναμένεται να προκαλέσει «τσουνάμι» στις διεθνείς αγορές. Ήδη τα μηνύματα από την αγορά συναλλάγματος αλλά και από τα παράγωγα των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων δείχνουν «Μαύρη Παρασκευή» και οι κορυφαίοι τραπεζίτες του πλανήτη είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να περιορίσουν τις ζημιές. Εξάλλου, αυτή ακριβώς τη φράση, ό,τι δηλαδή θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί είχε χρησιμοποιήσει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η Τράπεζα της Αγγλίας έχει επικοινωνήσει με άλλες Κεντρικές Τράπεζες ανά τον πλανήτη, προκειμένου να αναλάβουν συντεταγμένη δράση, ενόψει του ανοίγματος των αγορών.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών Taro Aso δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πάρει «αποφασιστικά μέτρα εάν παραστεί ανάγκη» για να ανακόψει την άνοδο του γιεν, κάνοντας λόγο ακόμα και για άμεση παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα ήταν πρόωρο να μιλήσουμε για την προοπτική οι αναπτυγμένες οικονομίες να επέμβουν στις αγορές για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη μεταβλητότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider