Σε χαμηλό πενταμήνου η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό πενταμήνου η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου
Το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα του επίπεδα για το 2024, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια πριν την Fed.

Στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2024 υποχώρησε το ευρώ, στον απόηχο της 5ης συνεχόμενης διατήρησης των επιτοκίων, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια πριν την Fed.

Το νόμισμα της Ευρωζώνης υποχωρεί 0,7% στα 1.06518 δολάρια, σε χαμηλό πέντε μηνών, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο βρίσκεται σε τροχιά για την μεγαλύτερη πτώση (1,5%) έναντι του δολαρίου από τα τέλη του 2022.

Το selloff, το οποίο ακολουθεί το πιο σαφές έως τώρα μήνυμα της ΕΚΤ ότι οι μειώσεις των επιτοκίων έρχονται, πυροδοτεί τα σενάρια περαιτέρω πτώσης του ευρώ προς τα 1,05 δολάρια μέχρι τα μέσα του έτους ή ακόμα και προς την ισοτιμία. Τράπεζες, όπως η Bank of America, η ING Bank NV και η γερμανική LBBW έχουν ήδη προειδοποιήσει για τον κίνδυνο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια επιστροφή στο 1 με 1,05 δολάρια», ανέφερε ο Francesco Pesole, στρατηγικός αναλυτής της ING Bank NV στο Λονδίνο, σε επενδυτικό σημείωμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Είναι καιρός η ΕΚΤ να διαφοροποιηθεί από τη Fed - Εφικτές οι τέσσερις μειώσεις επιτοκίων το 2024

Γερμανία: Σε χαμηλά σχεδόν τριών ετών ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Βρετανία: Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε για δεύτερο σερί μήνα - Ελπίδες εξόδου από την ύφεση στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider