Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανάκτησης των 750 μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανάκτησης των 750 μονάδων

Ανοδικά ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται όμως σε χαμηλά επίπεδα.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στο απογευματινό Eurogroup και στις αναφορές που πιθανότατα θα γίνουν στην Ελλάδα. Με προσοχή αναμένονται πιθανά σχόλια για την πορεία της αξιολόγησης και ειδικά για το θέμα των τραπεζών.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα χαρακτηρίζεται από τις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου σίγουρα θα προκύψουν ειδήσεις για την ελληνική υπόθεση.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Attica Bank (+7,84% στα 0,055 ευρώ), της Εθνικής (+1,84% στα 0,277 ευρώ) και της Eurobank(+1,12% στα 0,723 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 749,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,51%. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 7 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,52 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως μέχρι να υπάρξουν καταλυτικές ειδήσεις για την πορεία του προγράμματος το ΧΑΑ θα διακυμαίνεται σε ένα εύρος μεταξύ των 730 και 770 μονάδων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,60%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Attica Bank +7,84% και της Κέκροψ +5,26%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Κορρές -2,52% και της Έλτον -2,26%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider