Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στα τραπεζικά αποτελέσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στα τραπεζικά αποτελέσματα

Ο ισχνός συναλλακτικός τζίρος χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να επηρεάζονται αρνητικά από την πτώση των διεθνών αγορών, από την επί τα χείρω αναθεώρηση του ΑΕΠ και από την νέα ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης δανειστών.

Η είδηση πως θα υπάρξει «κόκκινο τηλέφωνο» για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν δεν επέδρασε στην ψυχολογία της αγοράς, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πως η ύφεση είναι βαθύτερη από αυτή που ανέμεναν κυβέρνηση και θεσμοί και πως ως εκ τούτου καραδοκεί ο κίνδυνος και νέων μέτρων για να βγουν τα νούμερα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 561,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,65%.Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 15,6 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 28 μετοχές, πτωτικά 55 και 22 παρέμειναν σταθερές.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε αυτό το κλίμα η ανακοίνωση της ΔΕΗ πως περίπου 350.000 πελάτες της έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές της τάξης του 1 δισ. ευρώ, δεν αποσόβησε την πτώση της μετοχής της εταιρείας κατά 2,65%.

Αύριο η προσοχή στρέφεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς και μεθαύριο σε Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Οι τραπεζικές μετοχές εξαιρουμένης της Alpha που έκλεισε αμετάβλητη βρέθηκαν σήμερα σε κλοιό πιέσεων.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του τραπεζικού τομέα, με κυρίαρχες την ΕΤΕ, την Πειραιώς και την Alpha Bank. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Alpha Bank, του ΟΤΕ και της ΟΠΑΠ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,96% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πτώση σε ποσοστό 0,60%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Λαβιφάρμ (18,99%), NEXANS ΕΛΛΑΣ (ΚΟ) με 11,29% και Τεχνική Ολυμπιακή με 10%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδης με απώλειες -28,92%, Alpha Αστικά Ακίνητα με -19,69% και Μοτοδυναμική με -14,65%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider