«Χρυσός» μήνας ο Ιανουάριος για τον χρυσό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χρυσός» μήνας ο Ιανουάριος για τον χρυσό

Τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο του έτους, της τάξης του 5,4%, κατέγραψε ο χρυσός τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Οι εισροές επενδυτικών κεφαλαίων στο μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο χρυσού ήταν επίσης οι υψηλότερες του προηγούμενου έτους.

Η εξασθένιση του δολαρίου σε συνδυασμό με την ενίσχυση της αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία κατέστησαν πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο στα μάτια των επενδυτών που έχουν στραφεί σε επενδυτικά καταφύγια μετά τους κλυδωνισμούς των διεθνών αγορών από την αρχή του έτους.

Στις 09.50 (ωρα Ελλάδος), η τιμή spot του χρυσού ενισχυόταν κατά 0,60% στα 1.123 δολάρια/ουγγιά. Την προηγούμενη Τετάρτη, η τιμή του χρυσού άγγιξε υψηλό 12μήνου στα 1.127,80 δολάρια/ουγγιά.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Societe Generale στην Ασία, Mark Keenan, οι αγορές χρυσού στην Κίνα εν όψει του νέου έτους Σελήνης και εν μέσω υψηλής μεταβλητότητας έδωσαν ώθηση στον χρυσό τον πρώτο μήνα του έτους. Εκτιμά, ωστόσο, ότι δεδομένης, όμως, της προοπτικής ανόδου των επιτοκίων στις ΗΠΑ, πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο χρυσός να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider