Κάτω από το 5% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από το 5% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου

Σημαντική αποκλιμάκωση εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να προεξοφλούν ολοκλήρωση της αξιολογησης στο Eurogroup και ξεκλείδωμα της δόσης 7,4 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.47), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 6,9 μονάδες βάσης στο 5,876% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,908%.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, οι προσδοκίες είναι σαφώς χαμηλότερες, δεδομένης της απροθυμίας των Ευρωπαίων πιστωτών να προχωρήσουν σε «γενναίες» παραχωρήσεις ως προς τους όρους αποπληρωμής των ομολόγων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση ευελπιστεί σε μία καλύτερη διατύπωση ως προς την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να «ανοίξει» ο δρόμος για την ένταξη των ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται αρκετά δύσκολο, όπως επισημαίνεται και σε σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στο οποίο χαρακτηρίζεται απίθανη η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider