H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση

Η Suzuki είναι η εταιρεία που περισσότερο από όλες τις άλλες έχει συνδέσει το όνομά της με την εκτός δρόμου περιπέτεια. Η μεγάλη της εξειδίκευση της επέτρεψε να διαθέτει SUV σε κατηγορίες που κανείς άλλος κατασκευαστής δεν είχε πριν τολμήσει να παρουσιάσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Jimny, με τις τεράστιες δυνατότητες εκτός δρόμου, αλλά και το νεότατο Ignis που κάνει την αστική μετακίνηση μια ευχάριστη περιπέτεια. Όταν οι ανάγκες μεταφοράς μεγαλώνουν, το S-Cross δίνει λύση με τους μεγάλους χώρους και τον παντός εδάφους χαρακτήρα του.

Jimny, ο αναρριχητής των πόλεων

Με μήκος μόλις 3,7 μέτρα, το Jimny καταφέρνει να αντεπεξέρχεται το ίδιο άνετα στα στενά της πόλης και στις απάτητες διαδρομές των πιο σκληρών εδαφών του πλανήτη. Δημιούργησε το δικό του θρύλο και γι’ αυτό παραμένει μοναδικό, σύγχρονο και πολυτάλαντο.

Με κινητήρα 1.3 λίτρων 85 ίππων και βάρος μόλις 1.060 κιλά, συνδυάζει καλές επιδόσεις με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Με στάνταρ σύστημα μετάδοσης κατ’ επιλογή σε όλους τους τροχούς και ενδιάμεσο κιβώτιο (αργό), είναι κυριολεκτικά άπιαστο. Όχι όμως και απρόσιτο, με τις τιμές του να ξεκινούν από τα 14.640€

Ignis, το πολυεργαλείο της περιπέτειας

Συμπαγές αλλά τετραπέρατο. Το νέο Ignis δείχνει το δρόμο στα αυτοκίνητα πόλης προς κάθε κατεύθυνση. Με μήκος μόλις 3,7 μέτρα αλλά και τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο μεταξύ των αυτοκινήτων της κατηγορίας του, φιλοξενεί έως και πέντε επιβάτες σε συνδυασμό με 267 λίτρα αποσκευών.

Η ευφυής μετάδοση ALLGRIP στις εκδόσεις 4WD εξασφαλίζει κινητικότητα σε κάθε είδος εδάφους, ενώ η υβριδική έκδοση του κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων με ισχύ 90 ίππων, καταναλώνει μόλις 4,3 λίτρα/100 χλμ. και έχει εκπομπές CO2 97 γρ./χλμ.

Με βάρος που μόλις ξεπερνάει τα 800 κιλά, το Ignis νοιώθει το ίδιο άνετα στις καθημερινές αστικές του υποχρεώσεις, όσο και στους ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους, με τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 11,8 δλ.

Πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας όπως το σύστημα αυτόματης πέδησης Dual Camera Brake Support, η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, εκτροπής και φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, υποβοηθούν σημαντικά το έργο του οδηγού στις καθημερινές διαδρομές.

Οι εκπλήξεις του νέου Ignis δεν εξαντλούνται μόνο στα πρωτοποριακά τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, καθώς η τιμή του στην έκδοση 2WD ξεκινά από τα 11.530€ μόλις, ενώ αυτή του 4WD από τα 14.030€.

Vitara: The unbeatable

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα παγκοσμίως που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τα τετρακίνητα αυτοκίνητα επέστρεψε. Με τη μορφή ενός συμπαγούς, σύγχρονου και κομψού SUV, πάντα όμως ικανού να προσπεράσει κάθε δυσκολία που θα σταθεί στο δρόμο του και να προσεγγίσει τα πιο δύσκολα σημεία εκτός δρόμου.

Ιδανικές διαστάσεις για κίνηση στην πόλη, μεγάλοι χώροι, ισχυροί αλλά οικονομικοί κινητήρες και εκδόσεις με την εξελιγμένη τετρακίνηση All Grip συνθέτουν το εξαιρετικά πολυτάλαντο νέο Vitara, που μπορεί να καλύψει ένα τεράστιο εύρος χρήσεων. Εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το ανώτατο δυνατό επίπεδο ασφάλειας, καθώς έχει αξιολογηθεί από τον οργανισμό EuroNCAP με την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων.

Με προσιτές τιμές και πλούσιο εξοπλισμό, το νέο Vitara επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες των σύγχρονων SUV και φυσικά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οδηγών με υψηλές απαιτήσεις, που το έχουν αναδείξει στο πιο δημοφιλές μοντέλο της κατηγορίας του στη χώρα μας.

SX4 S-Cross, με άνεση παντού

Πέντε άτομα, 440 λίτρα αποσκευές, φύγαμε. Για που; Οπουδήποτε. Για βόλτα στα στενά της πόλης ή για το γύρο της Ευρώπης –γιατί όχι και όλου του κόσμου.

Το νέο S-Cross έχει τους χώρους, τις επιδόσεις, την άνεση, την ασφάλεια και την τεχνολογία για να καλύψει κάθε ανάγκη, όσο μεγάλη και αν είναι. Με κινητήρες turbo από μόλις 998 κ.εκ. και ισχύ 112 ίππων, 1.4 λίτρων με 140 ίππους και 1.6 λίτρων diesel με 120 ίππους, δεν έχει ταίρι σε δυνατότητες επιλογής.

Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Select με την περιστροφή ενός διακόπτη και προγράμματα Auto, Sport, Snow και Lock, δίνει τη λύση στις απαιτήσεις κίνησης επί παντός εδάφους. Οι επιβάτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χαλαρώσουν στο άνετο εσωτερικό και να ψυχαγωγηθούν ή να επικοινωνήσουν μέσω του προηγμένου συστήματος multimedia με οθόνη αφής 7’’.

Μεγάλες δυνατότητες στην περίπτωση του Suzuki S-Cross δεν σημαίνει και μεγάλα έξοδα. Εκτός από το κόστος χρήσης που είναι ιδιαίτερα χαμηλό χάρη στους πολύ οικονομικούς κινητήρες, το κόστος αγοράς είναι επίσης εντυπωσιακά συμφέρον, με τις τιμές της 2WD έκδοσης να ξεκινούν από τα 15.770€ και της 4WD που συνδυάζεται με τον ισχυρότερο κινητήρα 1.4 των 140 ίππων, από 21.890€.

H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση
H Suzuki έχει ένα SUV για κάθε περίσταση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider