Τεχνολογία από το μέλλον για τον άνθρωπο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογία από το μέλλον για τον άνθρωπο

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει δώσει τεράστια ώθηση στην εξέλιξη νέων πρωτοποριακών συστημάτων τόσο για την βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων, όσο και της άνεσης του οδηγού και των επιβατών.

H Ford χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής σε κάθε τομέα, με αποτέλεσμα τα μοντέλα της να προσφέρουν το καλύτερο στα συστήματα ασφάλειας, υποβοήθησης της οδήγησης, άνεσης και συνδεσιμότητας, όπως το νέο Kuga.

Στο εσωτερικό του πρωτοποριακού SUV το σύστημα multimedia SYNC 3 δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παραμένει συνδεδεμένος και να ελέγχει το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8''.

Όσον αφορά την ευκολία και την άνεση, το σύστημα Active Park Assist διαθέτει προηγμένες λειτουργίες αυτόματης στάθμευσης τόσο σε κάθετους όσο και σε οριζόντιους χώρους, ενώ το Park Out Assist ελέγχει και ενημερώνει τον οδηγό για ασφαλή έξοδο από το χώρο στάθμευσης. Στο πλαίσιο της εξασφάλισης της μέγιστης ευκολίας, το Kuga διαθέτει επίσης ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών με λειτουργία Hands Free, που ανοίγει αυτόματα με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Για ασφάλεια στην οδήγηση, μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop συνδυάζεται με την ιδανική ορατότητα του παρέχει το Adaptive Front Lighting για βέλτιστη ορατότητα σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού. Στις μεγάλες ταχύτητες στο αυτοκινητόδρομο, το ενεργό σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας ACC, ρυθμίζει επίσης την απόσταση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τα προπορευόμενα οχήματα.

Τεράστια συμβολή στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας έχει το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης του νέου Kuga, το Intelligent All Wheel Drive. Αυτό ρυθμίζει την ποσότητα ροπής που φτάνει σε κάθε τροχό και συνδυάζεται με το σύστημα Curve Control, που αντισταθμίζει την απώλεια ελέγχου σε περίπτωση που ο οδηγός εισέλθει σε μια στροφή με υπερβολική ταχύτητα και το Torque Vectoring Control, που φρενάροντας ελαφρά τους εσωτερικούς τροχούς στη στροφή, εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση και ευελιξία.

Τεχνολογία από το μέλλον για τον άνθρωπο
Τεχνολογία από το μέλλον για τον άνθρωπο
Τεχνολογία από το μέλλον για τον άνθρωπο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider