Λειτουργώντας με το σταγονόμετρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λειτουργώντας με το σταγονόμετρο

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν επιδοθεί σε ένα νυν υπέρ πάντων αγώνα για τη μείωση της κατανάλωσης των μοντέλων που κατασκευάζουν, επιστρατεύοντας την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία.

Οι σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης έχουν ανάγει την αειφόρο ανάπτυξη ως κυρίαρχο παράγοντα και στην επίτευξή της τα αυτοκίνητα έχουν ένα σημαντικό ρόλο. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν γίνει μικρότεροι παρά ποτέ –παράδειγμα ο τρικύλινδρος TFSi των 998 κ.εκ.του Audi Q2- αλλά και πιο αποδοτικοί παρά ποτέ, καθώς το συγκεκριμένο σύνολο έχει ισχύ116 ίππων και ροπή 200 Nm.

Στ ο ίδιο μήκος κύματος, το diesel μοτέρ του Renault Clio απαιτεί ελάχιστο καύσιμο και απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα με τα μηχανικά μέρη, τα αμαξώματα των αυτοκινήτων γίνονται όλο και πιο ελαφρά, με θετικά αποτελέσματα στην κατανάλωση και στις επιδόσεις, και πολύ πιο αεροδυναμικά.

Στην ενότητα αυτή θα γνωρίσετε λοιπόν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες οικονομίας και οικολογίας, που έχουν διπλό στόχο: Ένα πιο καθαρό περιβάλλον για όλους και μια περισσότερο ωφέλιμη, αποδοτική και ευχάριστη εμπειρία μετακίνησης για κάθε οδηγό ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider