Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά

Η επέλαση της Renault στα crossover με το Captur, όπου και το 2016 κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη, συνεχίζεται με την παρουσίαση του Kadjar. Το νέο crossover με μήκος 4,45 μέτρα, τοποθετείται στην αμέσως μεγαλύτερη, τη μικρό – μεσαία κατηγορία, εξασφαλίζοντας άπλετο χώρο για πέντε επιβάτες, όγκο 472 λίτρων για τις αποσκευές και πολλές λύσεις φόρτωσης. Ο χώρος αποσκευών χωρίζεται οριζόντια, τα πίσω καθίσματα διπλώνουν εύκολα σε ποσοστό 60:40, ενώ και η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού πέφτει εμπρός, για μεταφορά αντικειμένων μήκους έως 2,5 μέτρων!

Με χυτές γραμμές στο αμάξωμα και δυναμικό σχεδιασμό, το Kadjar απευθύνεται σε οδηγούς που εκτιμούν τη γαλλική κομψότητα. Ομοίως, στο εσωτερικό η αφαιρετική σχεδίαση και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δίνουν άμεσα την αίσθηση της σύγχρονης και προσεγμένης κατασκευής. Η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό φιλοξενεί το σύστημα επικοινωνίας R-Link 2, από το οποίο γίνεται ο χειρισμός όλων των δυνατοτήτων σύνδεσης, ελέγχου των διαφόρων συστημάτων και ψυχαγωγίας. Αντίστοιχα εντυπωσιακός και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη των 7’’ που διαμορφώνεται σύμφωνα με το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Αξιόπιστες, σύγχρονες και δυναμικές, με ταυτόχρονη χαμηλή κατανάλωση, είναι και οι κινητήριες μονάδες του Kadjar. Με καύσιμο τη βενζίνη, υπάρχει η επιλογή του εξαιρετικού τετρακύλινδρου συνόλου των 1.2 λίτρων, με απόδοση 130 ίππων. Με diesel, ο κινητήρας των 1.5 λίτρων με 110 ίππους συνδυάζει ιδανικά την ισχύ με την οικονομία, ενώ διατίθεται και σε έκδοση με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Με κατανάλωση μόλις 3,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ, αποτελεί μια από τις πλέον οικονομικές προτάσεις στην κατηγορία.

Κορυφαία επιλογή είναι ο κινητήρας diesel 1.6 λίτρων με ισχύ 130 ίππων, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Δικίνητο ή τετρακίνητο, το Kadjar με την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος να αγγίζει τα 20 εκατοστά, μπορεί να κινηθεί επί παντός εδάφους εύκολα, άνετα και με απόλυτη ασφάλεια.

Τα στοιχεία του εξοπλισμού στο Kadjar περιλαμβάνουν προηγμένα συστήματα άνεσης, υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας. Έτσι, μαζί με το διζωνικό κλιματισμό ή το προαιρετικό σύστημα ήχου της Bose, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αυτόματο σύστημα στάθμευσης με κάμερα, έλεγχο τυφλού σημείου, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, περιοριστή ταχύτητας και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, cruise control και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Φυσικά, το Kadjar έχει διαπρέψει και στις δοκιμές παθητικής ασφάλειας του EuroNCAP, κατακτώντας την κορυφαία αξιολόγηση πέντε αστέρων.

Με τιμές που ξεκινούν από τα 20.850€, το Renault Kadjar προσφέρεται σε 19 διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων, από τις οποίες σίγουρα κάθε οδηγός μπορεί να βρει αυτή που ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες του. Για να δείτε όμως στην πράξη τις δυνατότητές του, μπορείτε να κλείσετε μια δοκιμή του μοντέλου εδώ: http://www.renault.com.gr/contact/TestDrive.html

Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά
Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά
Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά
Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά
Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά
Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά
Renault Kadjar: Το crossover στα γαλλικά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider