Υγεία

Νέα πιο μολυσματική υπομετάλλαξη της Δέλτα «σαρώνει» τη Βρετανία - Λιγότερο πιθανό να προκαλέσει νόσηση;

Newsroom

Μια πιο μολυσματική νέα εκδοχή της μετάλλαξης δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται γρήγορα στη Βρετανία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 12% των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν στην πιο πρόσφατη έρευνα.

Αυτό αντιπροσωπεύει έναν ημερήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8% για την υπομετάλλαξη AY.4.2 κατά τη διάρκεια της έρευνας REACT, από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ωστόσο, η νέα υπομετάλλαξη φαίνεται λιγότερο πιθανό να προκαλέσει συμπτώματα Covid.

Εξωτερικοί ερευνητές προειδοποίησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα εάν η νέα υπομετάλλαξη είναι πραγματικά λιγότερο πιθανό να προκαλέσει νόσηση στους φορείς ή αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν. Εάν η AY.4.2 εξαπλώθηκε σε άτομα που ήταν νεότερα ή σε μέρη με ευρεία εμβολιαστική κάλυψη, «αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να ευθύνονται για την παρατηρούμενη διαφορά», είπε ο Σάιμον Κλαρκ, αναπληρωτής καθηγητής κυτταρικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading, σύμφωνα με το Bloomberg.

Περίπου ένα στα 20 παιδιά σχολικής ηλικίας είχε τον ιό κατά την περίοδο της έρευνας. Ο επιπολασμός διπλασιάστηκε επίσης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: