Τουρισμός

Όχι στην Ελλάδα, ναι στην Τουρκία λένε οι Βρετανοί τουρίστες λόγω Brexit

Εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Τουρκία οδηγεί τους βρετανούς τουρίστες η αβεβαιότητα του Brexit, σύμφωνα τουλάχιστον με πρόσφατη έρευνα της ForwardKeys,  εταιρείας ανάλυσης των αεροπορικών κρατήσεων.

Ειδικότερα, οι βασικοί τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, έχουν πληγεί από την μείωση των κρατήσεων των βρετανών τουριστών. Η αμφιβολία του Brexit έχει σίγουρα επηρεάσει τα σχέδια διακοπών πολλών ανθρώπων. Στην Ισπανία οι κρατήσεις των βρετανών τουριστών υποχώρησαν κατά 7% εν συγκρίσει με το προηγούμενο έτος, στην Ελλάδα 2,7% στην Κύπρο 6,9% και στην Πορτογαλία 10,6%.

Εν αντιθέσει η ίδια αμφιβολία για το μέλλει γενέσθαι με την Βρετανία, στρέφει τους κατοίκους της χώρας σε προορισμούς εκτός ΕΕ. H αύξηση των ταξιδιών εκτός EΕ των Βρετανών τουριστών υπολογίζεται στο 14% με την Τουρκία και την Τυνησία να ηγούνται της ανόδου έχοντας αντικαταστήσει τις Βαλεαρίδες νήσους και τα Κανάρια. Στην περίπτωση της πρώτης μάλιστα την όλη συνθήκη ευνοεί και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα πεντάστεροι προορισμοί να προσφέρονται σε ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ζήτηση της Τουρκίας κινείται ανοδικά κατά 31% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Εξίσου δυναμικά κινούνται και προορισμοί όπως Τζαμάικα και Αίγυπτος. 

«Οι καλοκαιρινές κρατήσεις στην στις χώρες της ΕΕ είναι 4,6% λιγότερες από πέρυσι. Αντίστοιχα και οι κρατήσεις των κατοίκων των ευρωπαϊκών χωρών προς το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν αισθητά το πρώτο τρίμηνο του έτους» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ForwardKeys, Ολιβιέ Ποντί.

Το Λονδίνο παραμένει ελκυστικό για το Πάσχα

Παρότι βέβαια οι αεροπορικές κρατήσεις Ευρωπαίων πολιτών προς το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί, η περίοδος του Πάσχα δεν δείχνει να επηρεάζεται, με τις κρατήσεις να παραμένουν αυξημένες κατά 7,7%. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.