Τεχνολογία

Samsung: Αυτό είναι το αναδιπλούμενο smartphone Galaxy Fold (pics)

Νίκη Παπάζογλου

Τις μεγάλες προσδοκίες των πιστών της επιβεβαίωσε χθες η Samsung, παρουσιάζοντας, σε Λονδίνο και Σαν Φρανσίσκο και με αφορμή τα δέκατα γενέθλια της σειράς Galaxy, το αναδιπλούμενο smartphone Galaxy Fold.

Παρότι η συσκευή δεν τοποθετήθηκε στο showroom -παρέμεινε αποκλειστικά στα χέρια των ανθρώπων της κορεατικής εταιρείας - το κοινό είχε την ευκαιρία να την δει στο φως.

Όπως ενημέρωσε η εταιρεία, η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου στις ΗΠΑ και εν συνεχεία, στις 3 Μαΐου στην Ευρώπη.

Πως είναι το αναδιπλούμενο τηλέφωνο

Μετά από πολλές εικασίες κι άλλες τόσες διαρροές. επιβεβαιώνεται ότι το Galaxy Fold διαθέτει δύο οθόνες, μία εξωτερική 4,6 ιντσών (840 x 1960 pixels) και μία μεγάλη εσωτερική 7,3 ιντσών (1536 x 2152 pixels), με την Samsung να δίνει έμφαση στην ποιότητα απεικόνισης.

Το νέο τηλέφωνο διαθέτει και νέες δυνατότητες. Για την ακρίβεια προσφέρει την ευχέρεια ταυτόχρονης εργασίας σε 3 εφαρμογές (3 app multitasking) με τη μεγάλη οθόνη της συσκευής να έχει τη δυνατότητα να χωρίζεται σε τρία άνισα μέρη για να εξυπηρετήσει μια τέτοια ανάγκη, έτσι ώστε ο χρήστης να μη χάνει την επαφή του με κάποια από τις εφαρμογές που βρίσκονται στο προσκήνιο.

Επιπλέον το Galaxy Fold μεταφέρει το περιβάλλον της όποιας εφαρμογής  έχει ανοικτή ο χρήστης από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη, χωρίς να διακόπτεται η εμπειρία.

Παρότι οι λεπτομέρειες του επεξεργαστή του νέου τηλεφώνου δεν έγιναν γνωστές η Samsung ανέφερε ότι το Galaxy Gold  θα διαθέτει μνήμη RAM 12GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι 512GB.

Το νέο αναδιπλούμενο τηλέφωνο κάνει τη διαφορά και όσον αφορά στην κάμερα, αφού διαθέτει συνολικά  έξι φακούς οι οποίοι συγκεντρώνονται σε τρεις πλευρές της συσκευής, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβάει άμεσα φωτογραφίες ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο κρατάει τη συσκευή.

Ειδικότερα ένα σύστημα τριών φακών -ένας υπερευρυγώνιος, ανάλυσης 16MP, ένας ευρυγώνιος (standard) κι ένας telephoto ανάλυσης 12MP έκαστος - υπάρχει στην πίσω όψη της συσκευής. Σε tablet mode ο χρήστης συναντάει δύο φακούς 10ΜP + 8MP για βάθος πεδίου, ενώ στην μπροστινή πλευρά υπάρχει ένας ακόμα στα 10MP.

Η συσκευή διαθέτει δύο μπαταρίες (μία σε κάθε τμήμα της συσκευής) συνολικής χωρητικότητας 4380mAh.

Τέλος, όσον αφορά στο κόστος, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν αφού, όπως φαίνεται, το νέο τηλέφωνο θα κινηθεί κοντά στα 2.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: