Tax & Labour | Εργασιακά
Αγγελική Μαρίνου

Αιτήσεις δέχονται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πρόσληψη 1.893 μόνιμων υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Υγείας, στο ΕΚΑΒ και στην ΕΥΑΘ.

Η πρώτη μεγάλη προκήρυξη της χρονιάς είναι η 7Κ/2016 και περιλαμβάνει 1.666 θέσεις μονίμων εκ των οποίων οι 124 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι 700 θέσεις Τεχνολογικής, οι 494 θέσεις Δευτεροβάθμιας και οι 348 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Από το σύνολο των θέσεων οι 1.661 αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό, παραϊατρικό και λοιπό βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, καθώς και 5 θέσεις στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό είναι μεταξύ άλλων ο Ευαγγελισμός, το Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, το ΓΟΝΚ Αγιοι Ανάργυροι, το ΚΑΤ, ο Αγιος Σάββας, το ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, το Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία», ο Ερυθρός Σταυρός, το Λαϊκό, το Ελενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα, το Αντικαρκινικό Μεταξά, τα ΓΝ Σάμου, Χίου, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, ΓΝΘ Γεννηματά-Αγιος Δημήτριος, Ημαθίας, Γρεβενών, ΑΧΕΠΑ, ΓΝΘ Ιπποκράτειο και άλλα.

Η πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνεται κυρίως στις ειδικότητες: ΤΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, ΔΕ Χειριστών ιατρικών Συσκευών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας και ΤΕ Μαιών-Μαιευτών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr), από την Τρίτη 17 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση:ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2016, Τ.Θ. 14308, Αθήνα, ΤΚ 11510, έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Στις 10 Ιανουαρίου ξεκινά και ολοκληρώνεται στις 24 του τρέχοντος μηνός, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 80 ατόμων στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Και σε αυτό τον διαγωνισμό οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους στο ΑΣΕΠ, ενώ η εκτυπωμένη μορφή της με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, έως τις 30 Ιανουαρίου.

Τέλος, με 93 μόνιμους Διασώστες θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ, μέσω της Προκήρυξη 6Κ/2016 του ΑΣΕΠ. Όλες οι θέσεις αφορούν την ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, από τις 12 έως και τις 26 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.