Tax & Labour | Ασφαλιστικά

Δεν χρειάζεται δεύτερη ματιά για να αντιληφθεί κανείς ότι το Q2 είναι ένα γνήσιο Audi και ταυτόχρονα ένα ικανότατο SUV τόσο για την περιπέτεια της καθημερινής μετακίνησης, όσο και για την ανακάλυψη συναρπαστικών διαδρομών πέρα από την άσφαλτο.

Το συμπαγές αμάξωμα των 4,2 μέτρων αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονης σχεδίασης και ταυτόχρονα ποιοτικής και στιβαρής εικόνας. Συνδυάζει τις διαστάσεις που δίνουν λύση σε κάθε ανάγκη αστικής μετακίνησης, με χώρους για πέντε επιβάτες και αποσκευές όγκου από 405 έως 1.050 λίτρα.

Στο εσωτερικό η εικόνα ξεπερνά τις προσδοκίες, καθώς η ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης, η σχεδίαση και η πληρότητα του εξοπλισμού συναρπάζουν. Ο προαιρετικός ψηφιακός πίνακας οργάνων virtual cockpit και το head up display δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Q2 φέρνει στοιχεία της πολυτελούς κατηγορίας σε αυτή των συμπαγών SUV, με προφανή οφέλη για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Αντίστοιχα, στον τομέα της παθητικής ασφάλειας το Q2 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα μεγαλύτερο ανταγωνιστή του ή μοντέλο της Audi. Με πέντε αστέρια, την μεγαλύτερη δυνατή διάκριση, αποδείχτηκε στις δοκιμές του EuroNCAP ότι εξασφαλίζει το μέγιστο τόσο της παθητικής, όσο και της ενεργητικής ασφάλειας.

Πρωτοποριακό και στα μηχανικά του μέρη, το Q2 διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση μόνο στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς με το προηγμένο σύστημα Quattro και κιβώτια χειροκίνητα έξι σχέσεων ή αυτόματα S tronic διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Τεράστιο πλεονέκτημα αποτελεί ο εξαιρετικός τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.0 TFSi που αποδίδει 116 ίππους. Άλλες επιλογές με καύσιμο τη βενζίνη, περιλαμβάνουν τον πρωτοποριακό 1.4 TFSI με 150 ίππους και τεχνολογία Cylinder-on-Demand και τον κορυφαίο 2.0 TFSI με 190 ίππους.

Στους κινητήρες diesel οι επιλογές ξεκινούν με τον τετρακύλινδρο 1.6 που αποδίδει 116 ίππους και κορυφώνονται στον 2.0 TDI, που είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις  με 150 και 190 ίππους.

Με τις τιμές να ξεκινούν από τα 23.900€ για το Q2 με τον χιλιάρη κινητήρα των 116 ίππων και τα 27.300€ για την έκδοση με τον 1.6 TDi των 116 ίππων, η Audi ανοίγει διάπλατα την πόρτα στον κόσμο της πολυτέλειας και της υψηλής ποιότητας των δυναμικών της SUV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.