Tip of the Day

Αθήνα: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες στην Αττική – Διαδραστικός χάρτης

Έναν διαδραστικό χάρτη με τις πιο καθαρές παραλίες της Αττικής δημιούργησε η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Βασικός στόχος της εφαρμογής αποτελεί η χωρική απεικόνιση των δεδομένων που σχετίζονται με τις Ακτές Κολύμβησης Αττικής (σημεία δειγματοληψίας, όρια ακτών, παράκτια υδατικά συστήματα) σε ένα ενιαίο χαρτογραφικό περιβάλλον.

Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής και εμφάνισης, μέσα από κατάλληλα εργαλεία αναζήτησης, των αποτελεσμάτων των αναλύσεων και των ταυτοτήτων των Ακτών Κολύμβησης της Περιφέρειας Αττικής, όπως αυτά δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ.

Η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης γίνεται κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους σε καθορισμένες ακτές κολύμβησης και σε σημεία δειγματοληψίας ανάλογα κωδικοποιημένα, με σκοπό τη προστασία των υδάτων και της δημόσιας υγείας.

Από το 2016 οι ακτές παρακολουθούνται από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής μέσω συγχρηματοδοτούμενων έργων. Για την πρόσβαση στα τρέχοντα αποτελέσματα των Ακτών Κολύμβησης Αττικής μπορείτε να δείτε τον διαδικτυακό χάρτη που ακολουθεί.

Ο χάρτης λειτουργεί όπως ακριβώς και οι χάρτες πλοήγησης. Μπορείτε να εστιάσετε στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια θα δείτε «ετικέτες» με κάθε παραλία.

Αν πατήσετε πάνω σε μια ετικέτα θα σας βγάλει όλες τις πληροφορίες για την εν λόγω παραλία. Αν πατήσετε το link «περισσότερες πληροφορίες» θα δείτε τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Δείτε το διαδικτυακό χάρτη παρακάτω:

TAGS: