Tip of the Day

Συντάξεις - ΕΦΚΑ: Πώς θα εκτυπώσετε την προσωπική διαφορά

Την περίοδο 20-24 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου. Θα είναι αυξημένες, καθώς προβλέπεται να δοθούν μαζί και τα αναδρομικά ποσά της αύξησης του 7,75% από τον Ιανουάριο.

Τα αναδρομικά Ιανουαρίου θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ στις 24 Φεβρουαρίου, στους συνταξιούχους που δικαιούνται την αύξηση του 7,75%. 

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι που δεν είδαν  αύξηση στην τσέπη αλλά μόνο λογιστική, καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά, θα ενημερωθούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος κύριας σύνταξης) στο τέλος Φεβρουαρίου για τη μείωση της προσωπικής τους διαφοράς, προκειμένου να δουν και πραγματικές αυξήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Για να δουν οι συνταξιούχοι τι προσωπική διαφορά έχουν ώστε να ξέρουν τι αύξηση θα λάβουν η διαδικασία είναι απλή: 

  • Αν δεν έχετε φυλάξει τα παλαιότερα ενημερωτικά σημειώματα του 2019 που αναγράφουν την προσωπική σας διαφορά (θετική ή αρνητική) για να τη βρείτε μπορείτε να εισέρθετε στον ιστότοπο του e-EFKA, στην ένδειξη Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για συνταξιούχους.
  • Στη συνέχεια, από τη λίστα των υπηρεσιών, θα επιλέξετε την «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος κύριας σύνταξης».
  • Εισερχόμενοι στην υπηρεσία με τους κωδικούς TAXIS, θα μπορέσετε να εκτυπώσετε το ενημερωτικό σημείωμα που έχει αναλυτικές πληροφορίες για τη μηνιαία πληρωμή της σύνταξης σας.
  • Στο σημείωμα θα βρείτε την προσωπική σας διαφορά, τις κρατήσεις σας, το μεικτό και το καθαρό ποσό της σύνταξής σας.

Αν εμφανιστεί μήνυμα ότι το ενημερωτικό σας σημείωμα δεν είναι διαθέσιμο, σημαίνει ότι ανήκετε στην κατηγορία των συνταξιούχων για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός της σύνταξής τους. 

TAGS: