Tip of the Day

Βρείτε δουλειά σε όποιο κράτος της ΕΕ θελετε μέσω του EURES

Υπάρχουν επί του παρόντος 3.919.767 θέσεις εργασίας που σας περιμένουν! Αυτό μεταφέρει το EURES, το δίκτυο συνεργασίας των υπηρεσιών απασχόλησης της ΕΕ. Από το 1994 ο, δημιουργήθηκε βοηθά να έρθουν σε επαφή εργοδότες και εργαζόμενοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Καταγράφει τις θέσεις μία προς μία ανά χώρα, τομέα και επάγγελμα, τη γλώσσα που ζητούν και δίνει ότι άλλη βοήθεια χρειάζεται.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Από βοηθούς πωλήσεων σε καταστήματα (114.643 θέσεις), ανιδείκευτους εργάτες (58.963) ή φορτοεκφορτωτές (83.237 θέσεις), έως νοσηλευτές (59.998) και πολλές θέσεις εξεδικευμένων επιστημόνων.

Ακόμη και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες (λίγες σχετικά, 7.328)/ Οι πιο πολλές θέσεις όμως είναι στη Γαλλία, στη Γερμανία στην Ολλανδία και στην Αυστρία.

Το EURES διευκολύνει την ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων. Στόχος της ΕΕ είναι να διασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες επωφελούνται από τις ίδιες ευκαιρίες, παρά τα γλωσσικά εμπόδια, τις πολιτιστικές διαφορές, τα γραφειοκρατικά προβλήματα, την πολυμορφία της εργασιακής νομοθεσίας και την έλλειψη αναγνώρισης των πιστοποιητικών σπουδών στις διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σε κάθε κράτος υπάρχει συνεργαζόμενος φορέας και στην Ελλάδα είναι η ΔΥΠΑ (Πρ ΟΑΕΔ). Μέσω συμβουλων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι εφικτή και η παροχή πληροφοριών και συμβουλών σε άτομα που αναζητούν εργασία στην Ευρώπη ή σε εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό από μία ή περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (https://www.dypa.gov.gr/eures?tab=to-eures-stin-ellada&tab2=symvoyloi-k…)