Tip of the Day

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πλαστικά μπουκάλια

Η εξάρτησή μας από αυτά τα πλαστικά καθιστά την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση πλαστικών φιαλών απαραίτητη για την κάλυψη των καθημερινών μας αναγκών. Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε; Να ανακυκλώσουμε αλλά και να χρησιμοποιήσουμε έξυπνα, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και εξοικονομώντας χρήματα.

Τα απόβλητα κτιρίων που φιλοξενούν γραφεία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση των χωματερών. Έτσι, αφού πιείτε ένα κρύο αναψυκτικό, μην πετάτε απλώς το μπουκάλι όταν τελειώσετε. Χρησιμοποιήστε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια για να φτιάξετε μολυβοθήκες ή για χειροτεχνίες στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα δοχεία των σνακ.Αναζητάτε έναν βιώσιμο τρόπο να οργανώσετε τους πάγκους της κουζίνας σας; Τα δοχεία των σνακ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ζάχαρης, αλατιού και παρόμοιων προϊόντων.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ένας άλλος δημιουργικός τρόπος για να αξιοποιήσετε το πλαστικό στο σπίτι είναι να επαναχρησιμοποιήσετε τα δοχεία απορρυπαντικού πλυντηρίου σας. Καθαρίστε τα άδεια δοχεία σας, ανοίξτε ή τρυπήστε μερικές τρύπες στο καπάκι και αμέσως θα έχετε ένα νέο ποτιστήρι. 

Ένας ακόμη τρόπος είναι να μετατρέψετε τα πλαστικά μπουκάλια σε κάδο απορριμμάτων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συμβολική χειρονομία από τη δημιουργία ενός κάδου απορριμμάτων από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Απλώς μην πετάτε τα άλλα πλαστικά σας υλικά μέσα σε αυτό.

Στους εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στον κήπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά μπουκάλια των 2 λίτρων αντί για γλάστρες και να δημιουργηθεί ένας εντυπωσιακός low cost κήπος. 

Φυσικά, για να είναι επιτυχημένη η εφαρμογή της αρχής της κυκλικότητας τα πλαστικά μπουκάλια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα μπουκάλια και τα προϊόντα ανακυκλώνονται σωστά, δηλαδή γίνεται σωστός καθαρισμός και διαλογή. 
 

TAGS: