Tip of the Day

Τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αγορές σας

Ξεκινά σήμερα η τελευταία εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, με τους καταναλωτές να έχουν μια ύστατη ευκαιρία να επισκεφτούν τα εμπορικά καταστήματα προκειμένου να κάνουν οικονομικές αγορές, επωφελούμενοι τις προσφορές.

Οι εκπτώσεις, που ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν έως και την επόμενη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου.

Οι ενώσεις καταναλωτών συμβουλεύουν, με κάθε ευκαιρία, τους καταναλωτές τι πρέπει να γνωρίζουν για τις εκπτώσεις, τι να προσέχουν, τι να αποφεύγουν, ώστε να προβούν σε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές.

Οι βασικές συμβουλές

-Υιοθετούμε συνετή καταναλωτική συμπεριφορά.

-Αγοράζουμε έχοντας υπόψη τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό και τις οικονομικές μας δυνατότητές, χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια.

-Καταρτίζουμε λίστα με τα απαραίτητα είδη, προκειμένου να μην εκτροχιαστούν οι αγορές μας.

-Δεν αγοράζουμε υπό πίεση και πριν την έξοδο στα μαγαζιά, καλό είναι να κάνουμε έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών και ποιότητας.

-Στην περίπτωση της αγοράς με πίστωση (πιστωτική κάρτα με δόσεις ή καταναλωτικό δάνειο), ελέγχουμε προσεκτικά τους επιμέρους όρους και λαμβάνουμε υπόψη τις χρεώσεις που συνεπάγεται και κυρίως τους τόκους, τον αριθμό των δόσεων κ.λπ. σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημά μας.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

-Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουμε για μια αγορά μας, δεν έχουμε τη δυνατότητα αλλαγής.

-Να ζητάμε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουμε να το επιστρέψουμε ή να το αλλάξουμε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

TAGS: