Tip of the Day

Tip of the Day: Τι χρειάζεται για να εργαστείτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαγωνισμό, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων διενεργεί η EPSO, για την κάλυψη αναγκών στελέχωσης στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων (ΕΕΠΔ), στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της ΕΕ, στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Στα καθήκοντα των νεοπροσληφθέντων περιλαμβάνεται η κατάρτιση εκθέσεων, γνωμοδοτήσεων, κατευθυντήριων γραμμών, συστάσεων, βέλτιστων πρακτικών και αποφάσεων με σκοπό να διασφαλιστεί η ερμηνεία και εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία των αστυνομικών δεδομένων και άλλων συναφών ενωσιακών νομοθετικών πράξεων, καθώς και η παρακολούθηση των εξελίξεων της πολιτικής και της νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Προσόντα υποψηφίων

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον 2 επίσημες γλώσσες της ΕΕ τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (άριστη γνώση). Η δεύτερη γλώσσα πρέπει να είναι η αγγλική ή η γαλλική.

Παράλληλα θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου και τουλάχιστον τριετή κατάλληλη επαγγελματική πείρα στον τομέα του διαγωνισμού, δηλαδή στην ανάπτυξη πολιτικών προστασίας δεδομένων και/ή στην εφαρμογή νομικού πλαισίου προστασίας δεδομένων.

Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων υποψηφίων περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
  • Δοκιμασία σχετικά με τον τομέα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης (δεξιότητες-συνέντευξη)
  • Κατάρτιση πίνακα επιτυχόντων

Υποβολή αίτησης

Για να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ατομική μερίδα EPSO. Σημειώστε ότι πρέπει να δημιουργήσετε μόνο μία ατομική μερίδα για όλες τις αιτήσεις υποψηφιότητάς σας στην EPSO.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO https://epso.europa.eu/job-opportunities έως τις 12 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.